El compromís de Girona amb el «finger»

L'octubre del 2014, Carles Ribas indicava que l'Ajuntament podia assumir el cost de desmuntar el «finger» que ara endarrereix l'inici de les últimes obres del parc Central i l'enfronta amb Adif

18.07.2016 | 07:04

Adif va assegurar ahir que el regidor de projecte ferroviari, Carles Ribas, va enviar una carta el 20 d'octubre de 2014 al secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, on el regidor indicava: «Recorda que l'Ajuntament assumiria els costos de desmuntatge del "finger" i la construcció del pas cobert. Preciso que m'indiquis la viabilitat de la proposta per tal de poder pressupostar els costos». El dia abans, en una entrevista a Diari de Girona, el mateix regidor assegurava que «el cost de retirar el "finger" no ha de preocupar en absolut. L'Ajuntament pot assumir aquest cost tranquil·lament, perquè el valor afegit d'aquesta despesa és tan alt que justifica la inversió».

Mentrestant, l'equip de govern de Girona vol escoltar els veïns abans de decidir si porta Adif davant els tribunals per les obres de reposició del Parc Central. Han convocat una reunió per dilluns vinent, per explicar-los les diferents opcions, entre les quals hi ha la via judicial.

Els serveis jurídics estan acabant de redactar un informe que determinarà si hi ha arguments per poder presentar una denúncia per incompliment de contracte.

L'alcaldessa, Marta Madrenas (CiU), va insistir ahir que Adif es va comprometre «de paraula» a pagar l'enderroc del finger i que ara vol allargar l'inici de les obres escudant-se en la necessitat de signar un conveni. Adif però, va demanar saber «quan i on». «En vuit anys d'obres mai han volgut signar res i ara sí, perquè a ells els interessa», va lamentar Madrenas, sortint d'una reunió amb els portaveus dels grups municipals convocada d'urgència per les obres del parc Central.

Per la seva banda, la regidora del PPC, Concepció Veray, va acusar el govern municipal de «canviar d'opinió» i d'«inventar-se un conflicte». A més, va assegurar que hi ha «documents per escrit» on el consistori es comprometia a pagar la marquesina i l'enderroc del finger.

Les reaccions es van anar succeint al llarg del dia. El PSC va emetre un comunicat en que assenyala que «estan al costat de l'alcaldessa i de majoria dels grups al ple municipal en la defensa sense matisos dels interessos de Girona, de l'Ajuntament i del barri de Sant Narcís».

Finalment, la CUP va exposar la necessitat de dur a terme una mobilització «massiva i de ciutat», acordada amb el veïnat de Sant Narcís i que compti «amb el màxim consens polític i social, amb l'objectiu d'exigir la finalització immediata de les obres».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema