Adif i Foment han demanat almenys en tres ocasions a l´Ajuntament de Girona que signi el conveni del Parc Central per poder començar les obres del Parc Central. Han estat el mateix secretari d´Infraestructures i el president d´Adif. L´Ajuntament de Girona es nega a segellar l´acord perquè ara no està conforme a pagar l´enderroc del «finger», el ­túnel que connecta l´estació de la Renfe amb la del TAV.

Aquest document, inclou aquest punt tenint en compte que el regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, en un extens correu electrònic (del 20 d´octubre del 2014) al secretari general d´Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, assenyalava que el finançament aniria a càrrec del consistori gironí. Es calcula que el cost seria d´uns 400.000 euros.

En aquesta extensa missiva a la qual ha tingut accés Diari de Girona, el representant municipal indicava: «Recorda que l'Ajuntament assumiria els costos de desmuntatge del "finger" i la construcció del pas cobert. Preciso que m´indiquis la viabilitat de la proposta per tal de poder pressupostar els costos». Aquest diari va demanar ahir una valoració al regidor del projecte ferroviari, però l´Ajuntament va declinar fer cap declaració.

D´acord amb aquest compromís municipal, Adif i el Ministeri de Foment han reclamat a l´Ajuntament que signi el conveni perquè vol començar els treballs, que va adjuicar a meitat d´abril per 1,69 milions d´euros a l´empresa Copcisa. Sense la firma, els treballs no poden començar perquè estan adjudicats provisionalment. Els escrits manen pressa per poder iniciar les tasques al parc Central.

El 6 de maig de 2016, el secretari d´Estat d´Infraestructures, Julio Gómez Pomar, recorda que «d´acord amb la reunió mantinguda el desembre de 2014, a la secretari general d´Infraestructures de la Generalitat de Catalunya amb tècnics municipals i de la Generalitat de Catalunya, Adif portarà a terme el desmuntatge de l´actual canó d´accés a l´edifici satèl·lit d´alta velocitat un cop s´arribi a l´acord necessari amb l´Ajuntament per el que aquest es comprometi a assumir el seu finançament, així com l´execusió de la marquesina que la substitueixi (...) Per aquest motiu, he sol·licitat a aquesta entitat que remeti a l´Ajuntament un acord amb la màxima brevetat».

En una altra carta (28 de juny), el president d´Adif, Gonzalo Ferre, apunta que «considerem imprescindible escometre les obres (..) tant aviat com sigui posible. Com sap, per formalitzar el contracte i iniciar aquestes obres, estem pendents de firmar prèviament a l´acord entre l´Ajuntament de Girona i Adif que donin compliment als compromisos adquirits per l´entitat municipal en el que es refereix al pagament de les obres de desmuntatge del passadís cobert que connecta l´edifici de l´estació del convencional i el nou edifici satèl·lit». Per tant li prego que, amb la màxima brevetat ens enviï les observacions que estimin oportunes sobre el conveni.

Recentment, Adif hi ha insistit, després que en el ple municipal de dilluns, l´alcaldessa donés de marge fins divendres per obtenir una resposta positiva d´Adif. Es referia al fet que l´Ajuntament ara no vol pagar el desmantellament del túnel. Marta Madrenas assegura que verbalment Adif ho havia acceptat.