El Govern inverteix 200.000 euros a Montilivi i Montfalgars

Es destinaran a arreglar i reparar el revestiment de les façanes, les juntes de les finestres i danys en dintells

18.07.2016 | 07:04
Entrada a l´Institut Montilivi, on s´ha d´actuar.
Entrada a l´Institut Montilivi, on s´ha d´actuar.

El període de vacances escolars és l'època en què l'alumnat es permet no pensar en exàmens, el professorat descansa de les classes sense perdre de vista la planificació del curs pròxim i, per consegüent, les aules es queden buides d'activitat. Un període en què els Serveis Territorials d'Ensenyament aprofiten per dur a terme obres de millora en els centres escolars. Durant aquests dos mesos d'estiu el centre escolar Montfalgars i l'institut Montilivi rebran la visita de tècnics i aparelladors que els posaran a punt per rebre els estudiants el setembre.
El director dels Serveis Territorials, Josep Polanco, explica que a l'institut Montilivi "repararem les façanes que estan revestides d'un material que, amb el pas del temps, s'ha anat degradant". També s'arreglarà un problema amb les juntes i les finestres i, degut al fet que no estan ben fixades, durant l'hivern hi passa el fred i a l'estiu, la calor. Polanco diu de la problemàtica amb la façana del centre Montilivi que "ja en teníem coneixament des de feia temps, ja que des del mateix centre ens ho havien comunicat i, a més, els nostres tècnics havien constatat que hi havia algunes zones de la façana que s'havien anat deteriorant". No es tracta d'un problema amb la paret sinó amb el revestiment i el que faran es arrenjar-lo perquè estigui en bones condicions. "L'institut Montilivi ja té uns anys i el que hem de fer és arreglar aquestes juntes per un tema d'eficiència energètica", aclara Joan Polanco.
A banda de la façana, dins de l'actuació prevista per aquest estiu hi ha altres treballs: "és possible que dins d'aquesta actuació evidentment intervinguem per reparar algun tema puntual", com podrien ser afectacions en altres parts del centre. I és que, tal i com detalla, "sempre que es fa alguna actuació d'aquesta magnitud en algun centre anem per solucionar tot allò que sigui necessari". Els arquitectes i aparelladors -que tenen el detall de totes les actuacions que s'estan fent- fan un seguiment de l'obra per procurar que els terminis d'entrega acabin com més aviat millor.
Josep Polanco informa que les obres ja han començat i que tenen previsió de tenir-les enllestides abans de setembre. "Intentarem acabar al més aviat possible perquè el centre estigui en condicions", afegeix. El pressupost establert per a aquesta actuació és de 154.000 euros aproximadament.

Actuacions a Montfalgars
Per altra banda, el centre escolar Montfalgars també rebrà la visita dels tèncics aquest estiu per arreglar uns dintells i alguna zona on la paret d'obra vista està malmesa i "se substituirà o es repararà, depenent de l'actuació que correspongui". En aquest cas el pressupost assignat és de 90.000 euros. Segons el delegat d'Ensenyament, Josep Polanco, aquestes obres també s'estan duent a terme perquè puguin finalitzar aviat i "així al setembre el centre pugui tenir-ho tot en ple funcionament". Afegeix, però, que no volen esgotar els dos mesos d'estiu, "és preferible acabar a mitjans d'agost per deixar uns dies de marge per si surten imprevistos, ja que el calendari ens apreta de cara a l'inici de les classes".
Fa unes setmanes es va obrir el concurs per dur a terme aquestes actuacions dins dels expedients de les obres RAM -reforma, ampliació i millora del 2016-, un cop adjudicades a una empresa de tècnics amb arquitectes i aparelladors per encarregar-se de les reformes d'aquests dos centres. "Tot i això, és evident que no només aquí fem actuacions sinó també en diferents escoles i instituts de les comarques gironines", on també s'aprofita aquest període de vacances.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

El circ assegura que no han rebut cap notificació per part del consistori - Les patinadores que el...

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

Dimecres hi haurà el tret de sortida amb una taula rodona, al matí, i una actuació teatral, a la...

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Era un treballador que feia tasques de manteniment d'un jardí vertical quan la corda que el...

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

Inicialment estava previst aportar-los en deu anys, però es posaran de cop per tal de facilitar...

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

El certamen vol atraure més públic jove i comptarà amb una nova zona per potenciar la gastronomia...

Enllaços recomanats: Premis cinema