La CUP - Crida per Girona va presentar una moció per demanar la creació d'una comissió municipal sobre el procés constituent. Podria semblar que els cupaires buscaven evidenciar les diferències entre els dos socis de govern, CiU i PSC. No obstant, es van trobar que només van tenir el suport d'ERC i que la resta de formacions, CiU inclòs, van votar-hi en contra.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, va assenyalar que la CUP els volia «fer caure en un parany» i va criticar els cupaires perquè, al seu parer, s'intenten «erigir en els únics valedors» del procés sobiranista. En aquest sentit, Madrenas va recordar queConvergència ha fet múltiples mostres de suport al procés i que és l'única formació amb persones imputades» per aquest fet. El portaveu de CiU, Carles Ribas, també va lamentar que sigui la CUP qui semblava, al Parlament, que feia descarrilar el procés.

El regidor de la CUP, Lluc Salellas, va lamentar que Girona no tiri endavant aquesta comissió i l'actitud, sobretot, del grup municipal de CiU. Va indicar que s'estava evitant donar suport al procés constituent que engegarà el Parlament i que s'indiqués que això no formava part del «full de ruta».