Aprofitar el màxim els aliments del mercat evitant que acabin a la brossa és l'objectiu de l'Ajuntament de Girona, que ha posat en marxa una campanya amb la col·laboració dels paradistes del Mercat del Lleó per reduir el malbaratament dels seus productes. És un pla pilot que va començar fa uns dies i que durarà tres setmanes on s'aprofitaran aquells productes que no tenen un aspecte òptim visualment però que continuen estant comestibles.

El personal municipal -els dimarts i dijous- recolliran els productes de les parades i l'empresa de treball social Ecosol, fa una tria dels aliments retirats i són els encarregats de portar-lo al Centre de Distribució d'Aliments perquè en puguin fer un ús les seves 1.600 famílies usuàries. Aquesta tria serveix per acabar de seleccionar els productes que siguin òptims per al consum. El passat 12 de juliol es van retirar 63 quilos d'aliments i se'n van acabar aprofitant 58, mentre que el 14 de juliol se'n van recollir 15?kg i es van aprofitar tots. Els productes que rep el CDA són majoritàriament en conserva o secs i «eren mancances que s'estaven estudiant i que ara s'ha pogut arreglar podent aportar producte fresc», explica el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l'Ajuntament, Eduard Berloso,

A la campanya s'hi han inscrit 32 parades de les més de 70 que hi ha en total.