L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es va posar en contacte ahir amb Adif amb l'objectiu de mantenir una reuní quan abans millor amb algun dels alts càrrecs de l'ens estatal per detallar de primera mà i de viva veu el resultat de la reunió amb els veïns de Sant Narcís per parlar de les obres del Parc Central i l'enderroc del «finger». Ahir mateix es va fer una junta de portaveus, tot i que encara no s'ha pres cap decisió. La trobada es va fer l'endemà de la reunió amb els veïns que, tot i que no unànimament, molts van optar perquè l'Ajuntament pagui les obres per tirar a terra el túnel que uneix l'estació de la Renfe i la del TAV.

Madrenas vol que la reunió amb els representants d'Adif serveixi per aclarir el cost exacte d'aquests treballs que l'organisme ha fixat inicialment en 490.000 euros. El consistori creu que el preu ha baixat n fins a uns 275.000 euros tenint en compte que està inclòs en l'obra del parc Central i que l'adjudicació es va fer tot i una baixa temerària. La licitació del projecte es va fer per quasi tres milions d'euros i s'ha acabat adjudicant per 1,69 milions a Copcisa. El contracte no està signat perquè s'ha de resoldre qui pagava l'enderroc del finger, això és el que ha generat la darrera picabaralla entre l'Estat i l'Ajuntament. Molts veïns però estan cansats i demanen al consistori que assumeixi el cost i que posteriorment faci una demanda judicial.

Altres veïns, però, demanaven iniciar mobilitzacions de protesta, tallant fins i tot la via del tren, si era necessari. L'«alternativa Bàscara» té el suport del grup municipal de la CUP- Crida per?Girona. La regidora cupaire Laia Pèlach ha declarat que «cal que l'Ajuntament lideri una acció de protesta ciutadana i que faci una crida a tots els gironins i gironines a participar-hi». La formació s'ha sumat a la idea que aquesta mobilització s'iniciï el 18 d'agost, coincidint amb el vuitè aniversari de l'inici de les obres. Respecte a les possibles accions, aposta per «treure les tanques, fer una operació de neteja i arranjament popular de la zona» o «tallar les vies per aturar la circulació de trens per exigir a Adif el compromís per escrit de finalitzar les obres immediatament i pagar l'enderrocament del finger, entre d'altres.