Madrenas es compromet a governar amb «un peu a l'ajuntament i l'altre al carrer»

CiU i PSC presenten un pla conjunt de govern amb 332 punts i amb la creació d'ocupació, el progrés econòmic i la justícia social com a prioritats

21.07.2016 | 16:36
Madrenas es compromet a governar amb «un peu a l'ajuntament i l'altre al carrer»

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (CiU), ha presentat el Pla de govern 2016-2019 que han elaborat conjuntament amb el PSC, amb qui governen en coalició des del passat mes de març. Madrenas ha defensat que durant aquests mesos de transició "no hi ha hagut paràlisi" i que l'entesa amb el seu soci de govern és plena. A més, ha reivindicat el paper dels barris i la importància de les polítiques de proximitat. "Refermo el meu compromís de governar amb un peu a l'ajuntament i l'altre al carrer", ha dit.

El full de ruta del govern municipal inclou fins a 332 punts de les diferents àrees i, segons defensa l'alcaldessa, té com a principals prioritats la creació d'ocupació, el progrés econòmic i la justícia social. "Només coneixent la realitat dels barris és possible aconseguir un dels nostres principals objectius: zero persones sense les necessitats bàsiques cobertes", ha dit. Madrenas ha presentat el document al Saló de Plens en presència de la resta de grups.

CiU i PSC han confeccionat plegats el document que ha de servir per guiar l'acció i les prioritats del govern fins al 2019. És un document titulat 'Girona, marca de país, ciutat de barris' que inclou 332 punts i que, dividit per àrees, destaca els compromisos, projectes i obres més rellevant que duran a terme en aquests tres anys.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha presentat el document en presència dels regidors de tots els grups municipals. Davant d'aquests, ha defensat que, tot i el convuls inici d'any (amb la sortida de Carles Puigdemont i la posterior dimissió d'Albert Ballesta), l'ajuntament no s'ha aturat.

"Durant aquests mesos no hi ha hagut paràlisi, tenim les prioritats clares, volem posar les bases de la Girona del futur, del progrés, de les persones, el respecte i la tolerància; amb la prioritat de sortir definitivament de la crisi i crear llocs de treball", ha defensat.

Defensa dels barris i la política de proximitat
L'alcaldessa també ha posat l'accent en la defensa de la política de proximitat. Segons assenyala, "ara és el moment del barris" i, per això, s'ha compromès a governar "amb un peu a l'ajuntament i l'altre al carrer" i assistit a les reunions i atendre les associacions. Per a Madrenas, conèixer la realitat del barris és una informació que els permet perseguir l'objectiu de "zero persones sense les necessitats bàsiques cobertes".

Entre els més de 300 punts, destaquen molts projectes de ciutat que estan en marxa i han de culminar en els propers anys com són la reforma de l'antic Modern, la rehabilitació de la Casa Pastors o l'aprovació del Pla Especial de la Devesa. Tanmateix, també hi ha d'altres projectes que s'estan impulsant i que volen ser realitat properament, com un mapa cultural per als barris, promoure la candidatura com a patrimoni de la humanitat de la UNESCO, redactar un pla estratègic de museus, aprovar el pla local d'habitatge, promoure la candidatura de Girona com a ciutat amiga de la infància, crear el consell del poble gitano o connectar la ciutat amb els pobles del voltant a través del carril bici, entre moltes d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema