‘La Volta’ són diversos establiments de la plaça de l'Assumpció que acullen diverses propostes vinculades amb la creació artística i artesanal amb format de galeria, botiga i tallers, oberts al públic. La iniciativa es va posar en marxa el desembre de 2014 i mesos més tard va engegar una nova fase amb la creació d'un mercat de productes artístics del territori que s'ha batejat amb el nom de mercat d'Art KM0 i que amb periodicitat mensual (segon dissabte de cada mes) té lloc al centre de la plaça de l'Assumpció.

El projecte, finançat pel Fons Social Europeu, és ara protagonista d’un capítol de la sèrie #HistòriesUE que commemora els 30 anys de l'adhesió d'Espanya a la Unió Europea amb un seguit d'històries personals protagonitzades per ciutadans i ciutadanes de Catalunya i les Illes Balears.

Joanot Cortès és un dels impulsors d’aquesta iniciativa defineix 'La Volta' com "un projecte a escala humana" que compleix dues funcions: "reactivar i dinamitzar" un barri de Girona i "incubar projectes creatius de joves artistes de diferents disciplines".

Anteriorment, els fesols de Santa Pau ja havien protagonitzat una altra de les històries d’aquesta sèrie