Els Mossos d'Esquadra estan investigant qui és el propietari de les dues bosses amb material militar que un veí del barri de Palau-sacosta de Girona va trobar divendres en un contenidor de la zona. La principal hipòtesi amb què treballa la policia és que es tracti de peces d'algun col·leccionista d'armament i que aquest o alguna persona propera se n'hagi desfet per manca d'interès.

L'home que va fer la troballa es va adreçar a la comissaria de la policia amb dues bosses carregades de material i objectes militars i, de forma immediata, una patrulla es va dirigir fins al contenidor referit per tal de precintar-lo.

Entre el material que es va localitzar hi havia una pistola de balins accionada amb cartutxos de gas, algunes armes reals, quatre carregadors de subfusells Heckler&Koch, alguna culata d'altres armes llargues, manuals d'utilització de subfusells metralladors, alguns visors teleobjectius per incorporar-se en armes llargues, una baioneta, carregadors de kalàixnikov (AK47) i Cetme, material de neteja d'armes, bípodes per recolzar armes de llarg rang i altres elements similars.

Que no s'hagi trobat cartutxeria, ni canons, ni tampoc agulles percutores fa pensar a la policia que es tracti de material que algú emmagatzemava per col·leccionar i del que ha decidit desprendre's més que no pas que tingués previst fer-ne ús.

Antecedents

El novembre del 2015, la Guàrdia Civil va detenir els artífexs del Museu de la Retirada de Camprodon per haver acumulat una col·lecció privada de 237 armes i més de 300 quilos d'explosius en el que, fins al moment, es considera l'arsenal més gran localitzat a les comarques gironines. Bona part de les armes no s'havien inutilitzat, com cal fer en les col·leccions.