Una nena de sis anys es troba en estat crític a l'UCI pediàtrica de l'hospital Josep Trueta de Girona després que ahir patís un ofegament a la piscina municipal de Salt. La intervenció d'un socorrista i dos policies que es trobaven fora de servei que van practicar-li ràpidament les maniobres de reanimació va resultar essencial per evitar una tragèdia més greu encara.

Va ser un banyista qui va donar la veu d'alarma quan a dos quarts de set de la tarda va trobar-se amb el cos de la nena ofegada al fons de la piscina. En treure-la de l'aigua, el socorrista i els agents van iniciar immediatament les maniobres de ressuscitació, cosa que va permetre a la menor recuperar el pols, si bé aquest era molt dèbil.

L'ambulància va traslladar la nena a l'hospital Josep Trueta de Girona. La criatura es troba avui divendres encara ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) Pediàtrica del centre hospitalari en estat molt greu.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), explica que la menor es trobava a la piscina a càrrec d'una amiga de la mare quan, per causes que es desconeixen, va acabar ofegant-se i va anar a parar al fons de la piscina, on la va trobar un banyista.