El Departament de Salut instal·la un nou col·lector de sanejament al Centre d'Atenció Primària (CAP) Alfons Moré de Salt (Gironès) per acabar amb les inundacions periòdiques de l'edifici, sobretot durant episodis de pluges intenses. L'execució de les obres va començar a finals de juliol i s'allargarà fins a mitjans setembre. Els treballs han de solucionar amb el problema endèmic amb l'evacuació d'aigua a l'edifici que, quan plou intensament, s'inunda i obliga a anul·lar visites i derivar usuaris a l'altre CAP de la població. L'última incidència va ser la setmana passada, després de les pluges del dimarts 9 d'agost, que va obligar un cop a ajustar agendes i atendre als pacients al CAP Jordi Nadal del municipi.

Per resoldre la problemàtica ha calgut projectar un nou col·lector de sanejament i connectar-lo directament al col·lector general que passa pel passeig dels Països Catalans, amb l'objectiu d'assegurar que la cota de connexió tingui un pendent suficient per evacuar les aigües residuals del centre.

Segons informa Salut, els treballs es troben avançats i es preveu que a partir de la setmana que ve ja no hi hagi afectació viària el passeig dels Països Catalans, mentre que la resta de l'obra es preveu que s'acabi durant la setmana del 12 de setembre.

Al CAP Alfons Moré de Salt hi treballen 38 professionals que entre setmana atenen prop de 700 persones al dia. En aquest CAP es realitzen diàriament més de 200 visites de medicina general, unes 120 d'infermeria i més de 230 de pediatria i infermeria pediàtrica. Al centre també es realitzen altres actuacions assistencials, com ara l'atenció odontològica, ecografies o extraccions de sang per a analítiques, entre d'altres.