Un grup de corredors es va trobar que, dimecres al vespre, a tocar d'un dels corriols de les Gavarres per on passaven, hi havia abandonades desenes de barres de pa i panets. El punt és accessible en vehicle per un camí que connecta a la pista que uneix el castell de sant Miquel amb la casa de les Figues. Els pans eren en un marge, a sota del puig d'Estela.

Els atletes, del Club Trail Running Girona, calculen que hi havia més de dos centenars de pans i sospiten que algú, en lloc de portar aquest aliment a contenidors autoritzats o, sobretot, a una entitat que atén persones amb dificultats econòmiques, va decidir pujar muntanya amunt i llançar els pans al mig del bosc.

Tenen clar que és impossible que el vehicle hagués pogut perdre la càrrega, primer perquè a la zona només hi ha masies i per tant, no necessiten tanta quantitat de pa, i segon perquè tot i ser un punt accessible en cotxe, s'ha d'anar a poc a poc perquè el terreny del camí no és llis. A més, l'abocament no és just al costat de la pista, sinó uns metres més enllà, expressament per amagar-lo.

El cas de Salt

No és el primer cop que es detecta un abocament de pans desmesurat. El gener de l'any passat, al polígon comercial de Salt, uns veïns van detectar quilos de flautes, baguets, xapates i croissants repartits en sis contenidors. Malgrat que és legal abocar-los en aquest punt, perquè se'n pot fer farina, els veïns lamentaven que no es destinessin a alimentar persones amb dificultats econòmiques.