La Policia Nacional ha arrestat una dona xinesa que obligava a exercir la prostitució a cinc compatriotes seves i a qui tenia retingudes en una habitació d'un habitatge de Girona.

Una denúncia anònima al telèfon contra el tràfic d'éssers humans de la Policia Nacional va alertar els agents, que després de constatar els fets van comprovar que cinc víctimes estaven sent explotades

Les dones eren vigilades permanentment mitjançant una càmera situada a l'habitació on residien, de la qual no podien sortir excepte per donar servei als clients

La dona d'origen asiàtic es dedicava al tràfic d'éssers humans amb l'objectiu de l'explotació sexual i l'afavoriment de la immigració il·legal de persones de la seva mateixa nacionalitat.

Una trucada anònima

Gràcies a una denúncia anònima al telèfon de lluita contra el tràfic d'éssers humans on es va comunicar als agents de la Policia Nacional que dverses dones estaven sent obligades a exercir la prostitució contra la seva voluntat, els agents van conèixer aquests fets i van poder iniciar les investigacions.

A més, aquestes cinc dones vivien amuntegades en una habitació de l'habitatge deGirona i eren vigilades permanentment mitjançant una càmera. Tan sols se'ls permetia sortir d'aquesta habitació per donar servei als clients, segons informa la Policia Nacional.

Després de les informacions rebudes, els agents van constatar els fets comprovant que la dona d'origen xinès exercia funcions de control sobre les víctimes. Durant el registre els investigadors van poder comprovar que les dones es trobaven en l'habitatge en situació irregular i estaven sent víctimes d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual.

Vivien amuntegades en una petita habitació l'ambient contrastava amb les altres habitacions destinades a exercir els servei. El control era tal que eren les vícitmes vigilades permanentment a través d'una càmera situada a la seva habitació, de la qual no podien sortir si no era per donar servei als clients en jornades maratonianes de 24 hores.

Durant l'escorcoll de l'habitatge els agents van poder comissar diversa documentació com agendes i quaderns de comptabilitat on es va poder verificar la doble comptabilitat per part de la controladora, d'una banda els diners que obtenia pel servei de les noies i per un altre el que percebien les víctimes, així com 4.600 euros en metàl·lic.

L'operació ha estat portada a terme per la Brigada Central d'Tracta d'Éssers Humans de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres i la UCRIF de Girona (Catalunya).

Més de 2.500 detinguts des de l'inici del Pla Nacional contra el tràfic

Aquesta operació s'emmarca dins el Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d'Éssers Humans amb Fins d'Explotació Sexual, en funcionament des de 2013 i que va motivar l'activació de la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes.

Des de llavors, la Policia Nacional ha detingut més de 2.500 persones per aquest delicte i ha dut a terme més de 800 operacions.

Des de la posada en marxa d'aquest servei de comunicacions per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia anònima i confidencial d'aquest tipus de delictes, la Policia Nacional ha rebut prop de 6.000 comunicacions.