El grup municipal de la CUP- Crida per Girona ha posat en relleu el poc «control i fiscalització» de l'Ajuntament que, al seu parer, hi ha en el negoci dels aparcaments soterrats. En un escrit, el regidor Lluc Salellas ha recordat que la potestat de construir-los és de l'Ajuntament que després sempre «ha volgut externalitzar» i que recau en «les grans famílies de la ciutat».

Salellas assegura que el concurs de creditors dels aparcaments subterranis al carrer Emili Grahit i a la plaça Miquel de Palol (de l'empresa Aparcaments de Girona 2003 SL) s'ha produït després que el consistori i la concessionària tinguessin l'«afer empantanegat» des de feia temps mentre l'empresa denunciava que el consistori havia modificat la mobilitat per perjudicar els seus negocis.

Al parer del cupaire, l'error inicial però, no és aquest. Es deu a la creació d'aparcaments fets a partir de les anàlisis de creixement i de desenvolupament en plena bombolla que van ser totalment errònies. Previsions de formigó que encara avui es paguen».

A banda d'aquests negocis, Salellas assenyala que molts aparcaments es van projectar i externalitzar amb ben «poca competència» als anys vuitanta i noranta. Normalment s'hi presentaven dues empreses i guanyava «aquella que s'havia creat a la ciutat uns dies abanas del concurs», apunta. El regidor també lamenta que als expedients de les concessions d'aquests serveis públics es pot comprovar «el poc seguiment que s'ha fet» d'aquestes externalitzacions.