Un any més i ja per vuitè any consecutiu, el Barri Vell de Girona es convertirà aquest diumenge en l'escenari d'una gran festa amb la gastronomia com a protagonista. Es tracta de la mostra Cuina al Carrer, que concentrarà la seva activitat a la zona de la Cort Reial i als carrers més propers, entre les set de la tarda i fins les dotze de la nit.

La mostra Cuina al Carrer, després de set edicions, s'ha consolidat com un revulsiu turístic per la ciutat de Girona, i segons l'organització està previst que atregui prop de 6.000 persones i que es serveixin al voltant de 15.000 tastets. En l'edició d'enguany hi participaran vint establiments del Barri Vell i hi haurà l'actuació de tres grups musicals durant la nit. Els organitzadors d'aquesta mostra, juntament amb l'acció «Flors de nit», que es porta a terme durant la mostra Temps de Flors pretenen donar vida durant la nit al Barri Vell de Girona, tot oferint diversos productes vinculats a la gastronomia i l'oci als seus visitants.

La mostra està organitzada per Avicrof, l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell de Girona amb el suport de la Fecasarm. Les entitats han volgut remarcar que aquesta edició tindrà un «contingut especial i emotiu», perquè se celebrarà en homenatge a un dels ideòlegs de la mostra, Joan Ensesa i Roura, que va morir ara fa poques setmanes. El president de l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell de Girona, Josep Maria Oliveras, ha ressaltat que volen «dedicar la celebració d'aquesta vuitena edició de la Mostra a Joan Ensesa, una persona que ha fet moltíssim pel Barri Vell i precisament un dels creadors de la Mostra Cuina al Carrer, per això aquesta edició l'hi volem dedicar a ell».

Com a novetat d'enguany, hi haurà tres punts de venda de begudes instal·lades per la marca San Miguel. A més, els preus seguiran essent populars, ja que el tastet es cobrarà a tres euros; els refrescos i la copa de vi, a un euro, i l'aigua, a mig euro.