L'equip de govern de Salt (ERC i IPS-CUP) ha decidit contractar Carles Gras com a cap del gabinet d'alcaldia. Es tracta d'un dels càrrecs de confiança que el govern local va crear però no va ocupar inicialment. Gras, que havia estat el número 5 a la candidatura d'ERC a Fornells de la Selva, és llicenciat en Econòmiques i ha estat molts anys director general d'una empresa turística. El seu sou serà de 2.785 euros bruts al mes a jornada completa.

Crítiques de Torramadé

La contractació no ha deixat indiferent al portaveu del grup municipal de CiU i exalcalde de Salt, Jaume Torramadé. L'exbatlle ha volgut deixar palès que tant quan governava la socialista Iolanda Pineda com quan era ell alcalde, Independents per Salt (IPS), ara IPS-CUP, criticaven aquest tipus de contractacions i apuntaven que era "malversació, una lacra i una vergonya" tenir aquests càrrecs de confiança. Torramadé recorda els atacs tant de l'exregidor Ramon Muñoz com de l'actual tinent d'alcalde Ferran Burch per aquest assumpte i es pregunta si "ha vist la llum o ha caigut del cavall" per canviar un cent per cent la seva visió d'aquest tipus de contractacions i passar de criticar-les a aprovar-les. I es pregunta què en deu pensar l'assemblea de la CUP.

Ferran Burch ha exposat que ara s'ha vist "necessària" la figura per tal de coordinar el govern. Apunta també que la seva formació són tres regidors i que el govern està en minoria amb vuit regidors (els tres de IPS-CUP i els cinc d'ERC). Burch també ha deixat clar que no se n'ha de contractar fent un abús i que no volen que sigui la manera habitual de funcionar si no és prou necessari. Pel que fa a l'assemblea, indica que "ha assumit aquesta contradicció".

Torramadé manté que és lamentable que IPS-CUP digui que abans eren un "abús" i que ara facin falta i interpreta que la formació "s'ha hagut d'empassar" el càrrec de confiança dels socis de govern -ERC- "per tal de seguir al govern" i que també "s'empassarà el desenvolupament del sud del municipi, on els republicans hi voldrien permetre la construcció de l'Ikea però IPS-CUP, no.