Josep Brugada Gutiérrez-Ravé serà el pregoner de la festa de Sarrià

Docent i expolític, està estretament lligat al municipi ja de ben petit i va jugar amb el club d'handbol

31.08.2016 | 07:10
Josep Brugada.
Josep Brugada.

Josep Brugada Gutiérrez-Ravé serà el pregoner de la festa major de Sarrià de Ter, que es farà aquest dijous, a partir de les nou del vespre, des del balcó de l'Ajuntament. Brugada, filòleg de formació i docent de professió, fa 30 anys que és professor titular de batxillerat i ensenyament secundari de Llengua i Literatura Catalanes, dels quals 23 anys ha estat a l'IES Castell d'Estela d'Amer. També al Sobrequés de Girona. Va néixer a Girona el març del 59 i durant anys va formar part de l'Ajuntament de Girona (1995 i 2002), primer com a responsable de Relacions amb les associacions de veïns, després com a regidor de Participació i Relacions Ciutadanes i finalment, com a tinent d'alcalde responsable de Seguretat Ciutadana.

«No cal haver nascut a Sarrià per sentir que els millors moments i experiències de la meva vida els he viscut a Sarrià». Aquesta és la frase que resumeix el perquè se li ha demanat en Josep Brugada que fos el pregoner d'enguany de la Festa Major de Sarrià de Ter.

Llarga vinculació

La seva vinculació amb Sarrià ve de lluny, quan de ben petit anava a jugar a casa l'avi situada el mig del Pla de l'Horta on actualment hi ha el CAP, més tard a la fusteria que el pare tenia al carrer Major, finalment i ja de gran, hi va viure durant molts anys.

Els seus millors records és remunten als casals i colònies que mossèn Gabriel Roura organitzava, amb sortides de berenar i bany a la riera Rimau, i estades a la casa de colònies de Granollers de Rocacorba.

Aquesta passió el va portar juntament amb d'altres joves del poble, a fundar l'associació de joves Moinsa (Moviment Infantil i juvenil de Sarrià), que en un local de darrere l'església cedit per mossèn Roura els va permetre fer teatre, el pessebre i els pastorets entre moltes altres activitats. Els seus referents eren els monitors que ell va tenir, amb els quals encara avui manté una estreta relació i admiració.

Aquest grup de joves, posteriorment van formar part de la revista Carrilet, tot un referent de la informació sarrianenca d'aquella època. Aquestes no són però les úniques activitats en què en Josep Brugada va formar part de la vida del poble, durant molts anys va ser jugador de l'equip d'handbol, també va ser alumne de conferència a l'antiga escola amb els mestre Rodríguez, Andrés i Guardiola, va descobrir l'art amb Quim Corominas, i des de fa anys forma part de l'equip director de la revista Parlem de Sarrià, la qual va transformar de butlletí a revista als anys 90. «En Josep no només ha vist canviar i evolucionar el nostre poble, sinó que ha participat directament d'aquests canvis, alhora, Sarrià li ha aportat, com ell bé diu, vivències, records i experiències que el vincularan per sempre més a Sarrià», segons l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Una imatge del ple celebrat dilluns a Salt.
CiU i PSC, «l´estranya parella» de Salt

CiU i PSC, «l´estranya parella» de Salt

Dilluns van unir forces per posar el govern d'ERC i IpS-CUP contra les cordes

Alcalà admet que el carril bici pot col·lapsar la rotonda del Rellotge

Alcalà admet que el carril bici pot col·lapsar la rotonda del Rellotge

Diu que els semàfors al viaducte són per seguretat i defensa que entrin menys cotxes a la ciutat...

Girona inicia tractaments d´endoteràpia als pins per controlar la processionària

Girona inicia tractaments d´endoteràpia als pins per controlar la processionària

La seva presència genera alarma a la població per la capacitat urticant de les erugues

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

El ple aprova els impostos i les taxes pel 2017 entre picabaralles per la tarifació social

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Enllaços recomanats: Premis cinema