Treuen estacionaments gratis després de la denúncia d'un aparcament en fallida

L'Ajuntament ho nega i diu que eliminar places entorn del carrer Emili Grahit ja estava planificat per l'obertura de la nova biblioteca

06.09.2016 | 07:25

Poc després que s´hagi fet públic que l´empresa que gestiona dos aparcaments soterrats de Girona en fallida econòmica ha denunciat l´Ajuntament, el consistori ha iniciat diferents actuacions vinculades a la mobilitat, precisament a l´entorn d´un dels estacionaments afectats. Les accions han suposat el canvi de moltes places d´aparcament gratuït per zones de càrrega i descàrrega, per a persones amb mobilitat reduïda o per motocicletes i ciclomotors. Hi ha exemples al mateix carrer Emili Grahit, però també al carrer Migdia o al carrer Príncep.

El tinent d´alcalde de Mobilitat, Via Pública i Urbanisme, Joan Alcalà, ha negat que les accions tinguin a veure amb cap denúncia. És més, assenyala que les actuacions estaven previstes i planificades des de fa mesos per la posada en funcionament de la nova biblioteca i que s´han executat aquest estiu.

Entre els canvis hi ha un tram del carrer Emili Grahit, just a l´altre costat de la biblioteca i a tocar d´una de les entrades de l´aparcament soterrat que ara és d´ús exclusiu per a motos. Altres punts són al carrer Príncep o al carrer Migdia, a prop d´una pastisseria. Allà s´hi ha posat un semàfor per millorar l´accés al carrer Migdia des d´un carrer perpendicular que tenia poca visibilitat. Per aquest motiu, segons el regidor s´ha desplaçat tot el bloc d´aparcaments uns metres. Això ha suposat eliminar algunes places. A més, hi ha una nova zona de càrrega i descàrrega i una plaça d´«aparca i compra». D´aquesta manera es vol afavorir la compra als establiments comercials de la zona ja que els clients poden deixar-hi el vehicle un màxim de deu minuts.

Fa unes setmanes també es van eliminar tots els aparcaments d´una banda del carrer de la Salle, entre Migdia i Rutlla. Abans s´aparcava a tots dos costats, ara només a un.

Fa poc es va saber que Aparcaments de Girona 2003 SL havia denunciat l´Ajuntament pels perjudicis al sector Güell –a la plaça Miquel de Palol– i a Emili Grahit. Al Güell considera que se´ls ha perjudicat amb les zones verdes d´aparcament –amb un preu molt baix per als residents. També al Güell i a Emili Grahit es va apuntar que hi ha molt d´aparcament gratuït.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Trien les noves «cares» de l´Espai Gironès

Trien les noves «cares» de l´Espai Gironès

David Soler, de 18 anys i veí de Salt, i la brasilera Laidiany Lopes, de 31 anys i...

El Festival del Circ arriba a Girona i promet l´edició «més espectacular» de la seva història

El Festival del Circ arriba a Girona i promet l´edició «més espectacular» de la seva història

El director manté el projecte d'un Museu Europeu del Circ "a llarg termini" i el continua...

Mor l´empresari Manel Nadal als 94 anys

Mor l´empresari Manel Nadal als 94 anys

Industrial de la fusta, era el patriarca d'una de les famílies gironines amb més vocació de servei...

Salt millorarà el carrer Llarg, que tindrà més espai per als vianants

Salt millorarà el carrer Llarg, que tindrà més espai per als vianants

L'Ajuntament estudiarà la mobilitat al Barri Vell per analitzar accions que limitin l'accés de...

Girona surt al carrer en protesta per l´empresonament de Cuixart i Sànchez

Girona surt al carrer en protesta per l´empresonament de Cuixart i Sànchez

Unes 2.500 persones es concentren a la plaça del Vi, uns 1.500 estudiants de la UdG s'apleguen...

Enllaços recomanats: Premis cinema