Salt diu un sí rotund a la instal·lació de l'Ikea

Un 87,6% dels votants s'hi han mostrat a favor en una jornada marcada per una participació molt més elevada de la prevista per l'Ajuntament

24.09.2016 | 21:58
Salt diu un sí rotund a la instal·lació de l'Ikea

Els ciutadans de Salt s'han decantat clarament pel sí en la consulta que ha promogut l'ajuntament per decidir si volen o que Ikea instal·li una botiga a la part sud de la ciutat. Concretament, hi han votat a favor un 87,6% dels votants (4.209) davant l'11,9% (573) que ho ha rebutjat, mentre que el 0,5% restant han estat vots en blanc o nuls. A més ho han fet amb una participació important, que ha arribat al 21´5% (4.829 vots).

Una participació molt alta en aquest tipus de consultes i que per a l'ajuntament és "un èxit rotund". Tot i que la consulta no té una vinculació legal, dóna via lliure al consistori perquè reformi el pla urbanístic del sud de la ciutat que permetrà, entre d'altres, que Ikea pugui construir una nau on vendre els seus productes. L'alcalde del municipi, Jordi Viñas, ha destacat la mobilització de la gent, i ha recordat que l'equip de govern va prendre el compromís de respectar la decisió dels ciutadans.

Viñas ha explicat que no s'esperaven aquesta afluència de públic i ha reconegut que els ha sorprès. "Si ens diuen fa quinze dies que arribaríem a aquesta participació, no ens ho haguéssim cregut". Com ell, els diferents partits reconeixien que la jornada ha estat molt positiva.

Malgrat que alguns veïns es queixaven que no s'havia donat prou informació, el degoteig de persones que han acudit a votar ha estat constant durant tot el dia, llevat de l'hora de dinar. De fet, a l'ajuntament, on hi havia instal·lades dues meses, les votacions han acabat passades les vuit del vespre ja que molta gent esperava a fora del consistori.

Valoracions contradictòries

Una de les curiositats que presentava aquesta votació eren les diferències entre els dos socis de l'equip de govern. ERC, favorable a la reforma del pla urbanístic i Independents per Salt-CUP, contraris. Jordi Viñas ha dit que el resultat avalava tirar endavant el projecte i diu que ara s'han de posar a treballar per fer realitat el que la ciutadania ha demandat.

Per la seva banda, Ferran Burch, d'Independents per Salt-CUP diu que, malgrat no haver aconseguit frenar la consulta, estan contents perquè han mobilitzat una part important de la ciutadania de Salt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Nova campanya del «No és no»

Nova campanya del «No és no»

Entitats i col·lectius socials gironins han impulsat una campanya contra les agressions masclistes...

El Museu dels Jueus mostra l´ús de l´aigua com a element purificador a l´edat mitjana

El Museu dels Jueus mostra l´ús de l´aigua com a element purificador a l´edat mitjana

Dóna a conèixer on se situaven els micvés de la ciutat: un a fora del Call, un a tocar de l'Onyar...

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Enguany la quantitat s'aproxima als 150.000 euros per poder arribar a més barris

L´Ajuntament de Girona enderroca el quiosc de la Gran Via Jaume I

L´Ajuntament de Girona enderroca el quiosc de la Gran Via Jaume I

En pocs dies ha desaparegut aquest establiment i el de la plaça Catalunya

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

La colla castellera tindrà més protagonisme que mai a les Fires de Girona

Enllaços recomanats: Premis cinema