Els ciutadans de Salt s'han decantat clarament pel sí en la consulta que ha promogut l'ajuntament per decidir si volen o que Ikea instal·li una botiga a la part sud de la ciutat. Concretament, hi han votat a favor un 87,6% dels votants (4.209) davant l'11,9% (573) que ho ha rebutjat, mentre que el 0,5% restant han estat vots en blanc o nuls. A més ho han fet amb una participació important, que ha arribat al 21´5% (4.829 vots).

Una participació molt alta en aquest tipus de consultes i que per a l'ajuntament és "un èxit rotund". Tot i que la consulta no té una vinculació legal, dóna via lliure al consistori perquè reformi el pla urbanístic del sud de la ciutat que permetrà, entre d'altres, que Ikea pugui construir una nau on vendre els seus productes. L'alcalde del municipi, Jordi Viñas, ha destacat la mobilització de la gent, i ha recordat que l'equip de govern va prendre el compromís de respectar la decisió dels ciutadans.

Viñas ha explicat que no s'esperaven aquesta afluència de públic i ha reconegut que els ha sorprès. "Si ens diuen fa quinze dies que arribaríem a aquesta participació, no ens ho haguéssim cregut". Com ell, els diferents partits reconeixien que la jornada ha estat molt positiva.

Malgrat que alguns veïns es queixaven que no s'havia donat prou informació, el degoteig de persones que han acudit a votar ha estat constant durant tot el dia, llevat de l'hora de dinar. De fet, a l'ajuntament, on hi havia instal·lades dues meses, les votacions han acabat passades les vuit del vespre ja que molta gent esperava a fora del consistori.

Valoracions contradictòries

Una de les curiositats que presentava aquesta votació eren les diferències entre els dos socis de l'equip de govern. ERC, favorable a la reforma del pla urbanístic i Independents per Salt-CUP, contraris. Jordi Viñas ha dit que el resultat avalava tirar endavant el projecte i diu que ara s'han de posar a treballar per fer realitat el que la ciutadania ha demandat.

Per la seva banda, Ferran Burch, d'Independents per Salt-CUP diu que, malgrat no haver aconseguit frenar la consulta, estan contents perquè han mobilitzat una part important de la ciutadania de Salt.