Aigua és Vida va indicar ahir en un comunicat que la situació contractual d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (AGISSA), l'empresa mixta que presta el servei d'aigua en aquests tres municipis, «és totalment irregular». En aquest sentit, va assenyalar que el conveni de l'empresa mixta data de maig de 1992, «es va fer esquivant el concurs, a dit, fent ús d'una excepció de la llei que en el cas de Girona no es podia aplicar de cap manera, la de «societat única existent».

De tota manera, Aigua és Vida va indicar que no farà cap actuació legal per tal de denunciar aquesta irregularitat, ja que «el seu objectiu principal no és que el contracte actual es formalitzi de manera legal, sinó que la gestió del servei es municipalitzi el més ràpidament possible».

En qualsevol cas, Aigua és Vida va apuntar que el contracte podria ser «nul de ple dret en el cas que es considerés la via judicial» vistes també les diferents irregularitats que Aigua és Vida ja va posar sobre la taula en el moment de la pròrroga de l'any 2013 i afegint-hi aquelles que s'han anat detectant en les diverses auditories realitzades. Per això, va demanar a l'Ajuntament que es posin tots els mitjans per tal de poder recuperar la gestió del servei des de l'àmbit públic, tal i com ja estan fent cada vegada més municipis.