El passallís de l'Onyar ja està operatiu per al pas dels veïns

L'obra uneix Vila-roja, Mas Ramada i Font de la Pólvora amb la Creueta i només queda pavimentar els accessos

10.10.2016 | 11:01
L´alcaldessa i diversos regidors van visitar ahir la passera

El passallís de l'Onyar que connecta els barris de Mas Ramada, Vila-roja i Font de la Pólvora amb la zona del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i el nucli de la Creueta ja està pràcticament acabat. De fet, ja s'hi pot passar caminant i, segons l'Ajuntament, només falta pavimentar part dels accessos que condueixen a la passera. Es preveu que les actuacions que queden s'acabin al voltant del 17 d'octubre.

Les actuacions en aquest punt van començar aquest estiu i l'objectiu dels treballs era substituir el gual inundable existent per un nou passallís, de dos metres d'amplada i més aixecat que el que hi havia fins llavors -1,30 metres per sobre de la llera del riu-, que fos permeable al possible pas de l'aigua. Les anteriors passeres que hi havia eren sistemàticament arrencades per l'aigua quan creixia el cabal o quedaven submergides durant dies.

Amb la nova passera, s'evitarà la sobreelevació en cas d'avinguda i quedarà fora d'ús menys dies a l'any que el pas que hi havia fins llavors. Les obres tenien un pressupost de 56.639,72 euros (IVA inclòs) i es van adjudicar per 44.717,06 euros, que és l'oferta que va fer l'empresa guanyadora del concurs públic, Aglomerats Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema