Salt rep 326 sol·licituds per als 23 pisos de l'antic bloc de la PAH

L'Ajuntament confia que el sorteig per a les adjudicacions es pugui fer entre octubre i novembre

04.10.2016 | 12:11
L´antic bloc ocupat per la PAH que ara ha cedit la Sareb, en una imatge d´arxiu
L´antic bloc ocupat per la PAH que ara ha cedit la Sareb, en una imatge d´arxiu

L´Ajuntament de Salt ha rebut 326 sol·licituds per als 23 pisos de lloguer social del bloc cedit per la Sareb, que durant tres anys havia estat ocupat per l´autodenominada PAH Girona-Salt. D´aquestes, 135 han estat admeses directament, 26 han quedat a la reserva i 117 han quedat excloses, ja fos perquè no complien els requisits o perquè els faltava documentació. A partir d´ara, tindran fins al 7 d´octubre per presentar els papers que faltin. El regidor d´Habitatge, Ferran Burch (IpS-CUP), calcula que el sorteig per veure qui accedeix a les vivendes es podrà fer a finals d´octubre o principis de novembre, tot i que dependrà de l´Agència d´Habitatge de la Generalitat.

El passat mes de maig, la Sareb ?també coneguda com a «banc dolent»? va cedir per sis anys a la Generalitat l´usdefruit dels dos blocs que l´autodenominada PAH Girona-Salt havia estat ocupant de forma intermitent durant tres anys. Es tracta de 30 vivendes situades al carrer doctor Castany 91-93, de les quals dues es destinaran a entitats del tercer sector, dues més a emergències i tres per a un projecte social que està preparant l´Ajuntament de Salt. Per a les 23 restants es farà un sorteig, per al qual hi ha hagut 326 sol·licituds. Per poder-hi accedir, hi ha tres franges segons la renda: sis pisos es destinaran a famílies que obtinguin entre 5.000 i 8.000 euros anuals; vuit a gent que ingressi entre 8.000 i 15.000 euros l´any i nou a famílies que guanyin entre 15.000 i 3,27 vegades l´indicador de renda de suficiència, fixada en 569,12 euros l´any. Per poder accedir als pisos, els sol·licitants han d´haver estat empadronats a Salt de forma continuada durant un mínim de tres anys. L´Ajuntament ha rebut sol·licituds de gent que no havia estat aquest temps empadronada al poble, però tot i això no les ha rebutjat sinó que les ha deixat a la ­reserva, tot prioritzant els que sí que complien el requisit.

Ara, les 117 persones que han estat excloses tenen fins el 7 d´octubre per al·legar i aportar la documentació que els faltava. A partir d´aquí, l´Agència de l´Habitatge publicarà les llistes definitives d´admesos i exclosos i es realitzarà el sorteig. El consistori espera que pugui celebrar-se d´aquí a un mes, aproximadament. Tots aquells que no aconsegueixin pis quedaran en una llista d´espera que tindrà una vigència de tres anys i servirà per cobrir les possibles baixes que es produeixin entre els adjudicataris. L´alcalde, Jordi Viñas, sempre ha defensat que aquests pisos no només han de servir per cobrir emergències, sinó que també estan ­dirigits a persones amb problemes per accedir als preus de mercat.

En aquests moments, s´estan acabant d´arreglar els pisos per posar-los a punt. Malgrat que la majoria estaven en força bon estat després d´anys d´abandó i ocupacions intermitents de la PAH, n´hi havia alguns que necessitaven arranjaments. També hi havia un aparcament on s´havia produït un incendi i que per tant s´havia d´arreglar. Aquestes obres van començar a l´agost i ara estan arribant a la seva recta final.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Al Tarlà, amb el pis i el balcó al fons.
La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Nova seu per als Naturalistes de Girona

Nova seu per als Naturalistes de Girona

L'Ajuntament de Girona cedirà l'ús de la casa del jardiner, situada als Jardins de la Devesa, a...

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent

El ple aprova els impostos i les taxes pel 2017 entre picabaralles per la tarifació social

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

Sergi Bonet avança que el Parc Científic aportarà 2,5 milions per eixugar el deute procedents del...

El gremi dels forners es planteja produir amb farina ecològica

El gremi dels forners es planteja produir amb farina ecològica

El Gremi de Forners Artesans de Girona es planteja produir amb farina ecològica, després...

Enllaços recomanats: Premis cinema