Girona obre portes de la gran botiga social

El Shopp Out de la Fundació Ramon Noguera espera rebre 40.000 visitants fins diumenge a la tarda

05.10.2016 | 16:40
Girona obre portes de la gran botiga social

La botiga social de la Fundació Ramon Noguera, el Shopp Out, ja ha obert la vuitena edició, que espera rebre prop de 40.000 visitants des d'avui i fins diumenge a les 7 de la tarda. L'ampliació horària és una de les novetats destacades d'enguany, ja que, fins ara, l'últim dia es tancaven les portes al migdia –la resta de dies obrirà de les 10 del matí a les 9 del vespre. L'augment de l'oferta d'oci i cultura per a infants i adults, amb un concert cada dia, són els altres aspectes novedosos d'aquest esdeveniment que fa una crida a la responsabilitat social.

Dos integrants dels móns universitari i de la cultura de les comarques de Girona apadrinen el 8è Shopp Out: la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat de Girona, Maria Rosa Terradellas, i l'actor i director teatral Martí Peraferrer.

Aquest matí s'han obert les botigues d´una quarantena de marques de moda i calçat, de la llar i dels complements –amb descomptes de fins al 70%–, que ocupen més de 4.000 metres quadrats d´exposició a les instal·lacions de la Fundació Ramon Noguera, al polígon Mas Xirgu de Girona. El recinte també ofereix espais per menjar. Avui des de les 10 del matí, els promotors de la cita han informat que l´afluència de gent ha estat notable i han recordat que el 5% dels beneficis de les vendes es destinaran a impulsar projectes socials.
 
El Shopp Out s'ha inaugurat a les 12 del migdia amb la presència de l´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident del Consell comarcal del Gironès, Joaquim Roca; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el director dels Serveis Territorials de Justícia de la Generalitat, Jordi Martinoy; i la directora-gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich. Madrenas ha lloat la tasca social de l'entitat i ha assenyalat que «la combinació a Catalunya entre un tercer sector potent com el que tenim, una gran dosi de responsabilitat social per part de les empreses, el suport de les institucions i la implicació de la ciutadania són claus per ajudar el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, tan fràgil i vulnerable».

Per la seva banda, Joaquim Roca ha felicitat la fundació per haver consolidat el Shopp Out, «no només a nivell de ciutat sinó també comarcal i, fins i tot, de Catalunya». Tot seguit, Pere Vila ha manifestat que «tot i que aquí som solidaris per naturalesa, mai farem prou en l´atenció a aquestes persones». Mentre que Jordi Martinoy també ha reconegut la tasca de la fundació Ramon Noguera en els àmbits de l´atenció a les persones i la inserció socio-laboral, tot afegint que «si no fessin aquesta feina ens l´hauríem d´inventar, perquè és cabdal». Finalment, Pepita Perich, ha apuntat que «el que busca la Fundació és la complicitat de les persones del nostre entorn per, entre tots, fer possible l´impuls de projectes socials que millorin la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema