La botiga social de la Fundació Ramon Noguera, el Shopp Out, ja ha obert la seva vuitena edició, que espera rebre prop de 40.000 visitants entre ahir i el proper ?diumenge a les 7 de la tarda. L'ampliació horària és una de les novetats destacades d'enguany ja que, fins ara, les portes de l'última jornada es tancaven al migdia -la resta de dies obre de les 10 del matí a les 9 del vespre.

L'augment de l'oferta d'oci i cultura per a infants i adults, amb un concert cada dia per a aquests últims, són els altres aspectes innovadors d'aquest esdeveniment que fa una crida a la responsabilitat social.

Dos integrants dels mons universitari i de la cultura de les comarques de Girona apadrinen el vuitè Shopp Out: la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat de Girona, Maria Rosa Terradellas, i l'actor, autor i director teatral Martí Peraferrer -que dirigeix el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona.

Espai de 4.000 metres quadrats

Ahir al matí van obrir les botigues corresponents a una quarantena de marques de moda i calçat, de la llar i dels complements, que ofereixen descomptes de fins al 70% i s'estenen per més de 4.000 metres quadrats d'exposició a les instal·lacions de la Fundació Ramon Noguera, al polígon Mas Xirgu de Girona. El recinte també conté espais gastronòmics i la proposta del Shopp Out es completa amb concursos a Facebook i a Instagram, amb xecs regal, i un sorteig entre tots els visitants d'una estada a l'hotel Mil Estrelles.

Els promotors de la cita van remarcar la bona afluència de compradors des de les 10 del matí d'aquest dimecres, així com també van recordar que el 5% dels beneficis de les vendes es destinaran a impulsar projectes socials.

El Shopp Out es va inaugurar ahir al migdia amb la presència de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident del Consell comarcal del Gironès, Joaquim Roca; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el director dels Serveis Territorials de Justícia de la Generalitat, Jordi Martinoy; i la directora-gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich.

Madrenas va lloar la tasca social de l'entitat i va assenyalar que "la combinació a Catalunya entre un tercer sector potent com el que tenim, una gran dosi de responsabilitat social per part de les empreses, el suport de les institucions i la implicació de la ciutadania són clau per ajudar el ?col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, tan fràgil i vulnerable".

Per la seva banda, Joaquim Roca ha felicitat la fundació per haver consolidat el Shopp Out, "no només a nivell de ciutat sinó també comarcal i, fins i tot, de Catalunya".

Atenció i inserció laboral

Tot seguit, Pere Vila va manifestar que "tot i que aquí som solidaris per naturalesa, mai farem prou en l'atenció a aquestes persones". Mentre que Jordi Martinoy també va voler reconèixer la tasca de la Fundació Ramon Noguera en els àmbits de l'atenció a les persones i la inserció sociolaboral, tot afegint que "si no fessin aquesta feina ens l'hauríem d'inventar, perquè és cabdal".

Finalment, Pepita Perich, va apuntar que "el que busca la Fundació és la complicitat de les persones del nostre entorn per, entre tots, fer possible l'impuls de projectes socials que millorin la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual".