La CUP vol debatre els serveis funeraris més enllà de l'ordenança

El grup impulsor de la iniciativa ciutadana presenta un informe de valoració dels passos seguits fins ara

10.10.2016 | 07:18

La CUP-Crida per Girona ha demanat a l'Ajuntament que endegui un "debat profund" sobre el model de prestació de serveis funeraris, més enllà de la redacció de la nova ordenança. Tot i valorar positivament que s'estigui redactant una nova normativa, els cupaires consideren que hi ha aspectes que s'escapen de la normativa i que també cal replantejar. La formació també reclama al govern municipal que socialitzi el debat entre la ciutadania per fer-lo tan transparent i participatiu com sigui possible.
La CUP ha fet aquest posicionament arran de l'informe que ha fet públic el grup impulsor de la Iniciativa Ciutadana per uns serveis funeraris dignes i amb preus justos, que durant els darrers mesos ha estat participant en un grup de treball per a la redacció de la nova ordenança. Aquesta iniciativa ciutadana va ser promoguda per la mateixa CUP al mes de març, arran del rebuig a la moció que el grup havia presentat per replantejar el model de serveis fúnebres, i va recollir més de 2.000 signatures.
En l'informe es critica, segons la CUP, que un cop registrada la iniciativa ciutadana, el govern va acceptar iniciar la redacció d'una nova ordenança, que era una de les peticions, però que en canvi es va negar a discutir altres aspectes, com ara la possible prestació de serveis funeraris per part del mateix ajuntament, la creació d'un espai de treball intermunicipal per coordinar els serveis a tota la comarca o la revisió del sistema de gestió dels cementiris de Girona.
Respecte a la nova ordenança, l'informe exposa que en els darrers mesos un grup de treball format per diferents actors, entre els quals l'equip de govern i els representants dels peticionaris, han celebrat diverses sessions, de les quals n'ha sorgit un esborrany de nova ordenança. Ara el text se sotmetrà a estudi dels grups municipals, per després dur-se a una comissió informativa pública i finalment al Ple. Un cop se n'hagi fet l'aprovació inicial s'obrirà un període d'al·legacions, i finalment s'aprovarà definitivament per a la seva entrada en vigor.
La CUP ha anunciat que recuperarà les propostes i demandes dels peticionaris que el govern ha desestimat durant aquesta primera fase del procés i que les tornarà a plantejar en aquesta nova fase en què poden participar els grups municipals. La portaveu del grup, Laia Pèlach, ha declarat que "la nova ordenança és un pas necessari, però no n'hi ha prou: hem d'aprofitar l'oportunitat de debatre en profunditat entre tots quin model necessitem per garantir uns serveis funeraris realment dignes i amb preus justos".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Al Tarlà, amb el pis i el balcó al fons.
La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Nova seu per als Naturalistes de Girona

Nova seu per als Naturalistes de Girona

L'Ajuntament de Girona cedirà l'ús de la casa del jardiner, situada als Jardins de la Devesa, a...

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent

El ple aprova els impostos i les taxes pel 2017 entre picabaralles per la tarifació social

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

Sergi Bonet avança que el Parc Científic aportarà 2,5 milions per eixugar el deute procedents del...

El gremi dels forners es planteja produir amb farina ecològica

El gremi dels forners es planteja produir amb farina ecològica

El Gremi de Forners Artesans de Girona es planteja produir amb farina ecològica, després...

Enllaços recomanats: Premis cinema