La CUP aprova posar càmeres a Salt després d'haver-ho criticat

Burch admet que no és la millor solució però creu que poden ajudar "en situacions complicades"

18.10.2016 | 08:37

IpS-CUP, soci de govern d'ERC a Salt, ha donat suport a la instal·lació de 30 noves càmeres de videovigilància als carrers de la vila tot i haver-ho criticat durament a altres municipis, com Girona o Vilafranca del Penedès. De fet, fins i tot IpS s'havia mostrat en contra de la instal·lació d'aquests aparells a Salt ara fa uns anys. El portaveu de la formació a Salt, Ferran Burch, explica que ara han decidit donar-hi llum verda perquè, malgrat que no és la solució idònia, era un acord amb el PSC pels pressupostos i hi havia algunes demandes veïnals. Tot i que Burch admet que "no és la millor de ls solucions", entén "les visions de tothom" i pensa que poden ajudar "en situacions complicades", com en els casos de vandalisme.

Fins ara, la CUP ha mostrat, generalment, un fort rebuig a les càmeres de videovigilància al carrer. Per exemple, els seus regidors a Girona ho titllaven l'any 2014 de "mesura de control social injustificable", i mostraven el seu "absolut desacord" amb la decisió del govern gironí d'instal·lar-ne en espais públics de la ciutat. En aquest sentit, consideraven que "més que aportar seguretat ciutadana, el que permet és controlar socialment el que passa a les places i carrers de la ciutat".

Ara, la portaveu de la CUP a Girona, Laia Pèlach, ha rebutjat valorar la mesura impusada pels seus homòlegs a Salt, tot argumentant que "cada assemblea de la CUP és autònoma", i ha indicat que no ens posaran "amb la gestió del municipi de Salt". Tot i això, Pèlach recorda que la CUP de Girona sempre ha defensat el treball previ amb serveis socials i educatius per tal d'evitar els conflictes que després porten els veïns a demanar la instal·lació de càmeres.

En altres municipis, com Viladamat o Vilafranca del Penedès, la CUP també s'ha oposat frontalment a la instal·lació de càmeres. De fet, havia dit, literalment, que era "llançar els diners". IpS també s'hi havia oposat a Salt mateix quan Iolanda Pineda (PSC) era alcaldessa.

Però ara IpS-CUP està al govern i divendres passat va aprovar la licitació de 30 noves càmeres per valor d'uns 78.000 euros. Burch ho justifica assenyalant que el govern local està seguint un pla que ja estava traçat anteriorment -des de l'època del PSC- i que hi va haver un acord amb els socialistes per poder aprovar el pressupost d'aquest 2016. Segons Burch, malgrat pensar que no és la millor solució al problema, entenen que hi ha hagut algunes demandes veïnals en aquest sentit i pensen que en alguns àmbits poden ajudar davant de situacions "complicades". Per exemple, Burch entén que és "perfectament comprensible" posar càmeres de vigilància a la zona esportiva de les Guixeres, perquè en els darrers temps s'han produït actes vandàlics i allà no hi ha cap altre tipus de vigilància. "En un equipament així, si pot evitar conflictes i destrosses, no hi veiem cap problema", indica. En canvi, admeten que són més reticents a col·locar-les en espais on puguin envair la privacitat dels veïns en el seu dia a dia, com al centre de la ciutat. Tot i això, "entenen" que hi ha diferents visions, que era un acord necessari per tirar endavant el presssupost i per això no s'hi han plantat en contra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Josep Palouzié.
Es querellen contra l'excap de la policia de Girona pel seu nomenament a Palma

Es querellen contra l'excap de la policia de Girona pel seu nomenament a Palma

Un sindicat ha presentat una denúncia contra ell i la regidora de Seguretat mallorquina per...

El doctor Jordi Sitjà inaugurarà a Girona el I Congrés de Marxa Nòrdica de l´Estat

El doctor Jordi Sitjà inaugurarà a Girona el I Congrés de Marxa Nòrdica de l´Estat

El congrés, impulsat per Nòrdic Walking Girona, celebra els 20 anys de la marxa nòrdica i accepta...

Multen per primer cop dues famílies de Girona per no portar els fills a l´institut

Multen per primer cop dues famílies de Girona per no portar els fills a l´institut

La Direcció General de l'Atenció a la Infància i l'Adolescència ha interposat dues denúncies de...

Denuncien en Pepe Soto per treure el precinte del seu catamarà i navegar fins a Pollença

Denuncien en Pepe Soto per treure el precinte del seu catamarà i navegar fins a Pollença

El popular veí de Castellfollit de la Roca està pendent d'anar al judici, arreglar l'embarcació i...

Pere Ordis serà el pendonista d´honor dels Manaies aquesta Setmana Santa

Pere Ordis serà el pendonista d´honor dels Manaies aquesta Setmana Santa

Ha format part de diverses juntes directives i durant molts anys va ser el vocal de la cavalcada...

Canvien de lloc la font de les foques de Marquès de Camps

Canvien de lloc la font de les foques de Marquès de Camps

Les obres del carril bici del carrer Santa Eugènia ha comportat el trasllat de la font de les...

Enllaços recomanats: Premis cinema