«I el tiquet per rentar la bandera d'Espanya?»

Ciutadans vol proves que realment l'estendard estatal es va dur a netejar l'Onze de setembre, mentre l'alcaldessa Marta Madrenas apunta que potser es va rentar a mà o en una rentadora i no en una bugaderia i per tant no hi ha tiquet

18.10.2016 | 00:18
Puigdemont, a la Guàrdia Civil.

Estàvem ja a les acaballes de la sessió plenària de Girona d'aquest dilluns a la nit. Amb més de cinc hores de ple al sarró, els pocs oients que quedaven al saló de plens ja només eren els que ho fan perquè els hi va un sou. Polítics, assessors i periodistes. Un ja mirava si els quadres que pengen de les parets eren els mateixos i es preguntava perquè els espectadors que abans venien amb crispetes ara ja no són mai a la sala quan, de sobte, el regidor de Ciutadans Manuel Vázquez va reclamar a l'alcaldessa, Marta Madrenas, el tiquet per haver portat a la bugaderia la bandera espanyola l'Onze de setembre.

Certament, aquell diada, com totes, la rojigualda no era al balcó de l'Ajuntament. Només hi va restar la senyera. En un balcó també hi va emergir una estelada. Una aparició reivindicada per la CUP. L'equip de govern va assegurar aleshores que s'havia dut a rentar. El regidor de Ciutadans va indicar que tenia "dubtes" que realment s'hagués portat a rentar la bandera espanyola aquell dia i volia saber si l'acaldessa "va mentir" quan fa unes setmanes se li va preguntar què havia passat aquell dia.

L'alcaldessa va buscar una bona sortida a l'ensarronada. La diada havia caigut en diumenge i era difícil que ningú hagués portat res enlloc i va recordar a Manuel Vázquez que ella en cas cap havia dit que la bandera s'havia dut a la bugaderia. Va detallar que havia dit que l'havien dut a rentar i que no sabia si els tècnics responsables l'havien portat a una bugaderia, si havien utilitzat una rentadora o si ho havien fet a mà.

Si algú tingués la pretenció de comparar l'abans i després de l'estendard i no notés la diferències, sempre es pot dir que alguna tifa de colom o de cotorra de Kramer es va retirar, precisament aquell dia.

L'assumpte de la bandera no va ser l'únic moment "identitari" del ple de dilluns. ERC i la CUP van demanar a l'alcaldessa que no assistís a la festa que organitza la Guàrdia Civil a Girona coincidint amb el 12 d'octubre. L'alcaldessa va tirar del discurs típic i tòpic que ja utilitzava també el seu predecessor, Carles Puigdemont, que mai va fallar a la festa a la caserna. Madrenas va recordar la implantació del cos armat a les comarques gironines i la col·laboració amb la resta de cossos policials. A més, va indicar que l'han convidat perquè celebren el dia de la seva patrona i no per res relacionat amb altres aspectes i que, com a alcaldessa, sempre va a aquests actes quan se la convida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Membres del Patronat del Parc, ahir, sortint de la Generalitat.
Un procés ple de retrets fins l'últim dia

Un procés ple de retrets fins l'últim dia

Després de tres pròrrogues, arriba el concurs de creditors sense que s'hagi anunciat públicament...

Dues medalles a alumnes del Vives

Dues medalles a alumnes del Vives

Dos alumnes de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona han estat guardonats en la LIII Olimpíada...

El 46% de les emissions de CO2 a la ciutat de Girona provenen del trànsit rodat

El 46% de les emissions de CO2 a la ciutat de Girona provenen del trànsit rodat

L'Ajuntament impulsa 44 accions concretes dins d'un pla d'acció per al clima i l'energia...

El Parc, a un pas de la salvació

El Parc, a un pas de la salvació

La Generalitat va dipositar ahir davant de notari el xec que l'Estat exigia per poder rubricar...

Prudència i desconfiança davant el nou calendari d´Adif per al parc Central

Prudència i desconfiança davant el nou calendari d´Adif per al parc Central

L'Ajuntament i els veïns recorden els incompliments en les obres i seguiran els treballs amb lupa

Apuntalen d´urgència un edifici de 22 pisos amb aluminosi al Pont Major

Apuntalen d´urgència un edifici de 22 pisos amb aluminosi al Pont Major

L'Ajuntament ha decidit actuar de manera subsidiària en un bloc de 22 habitatges de gent amb pocs...

Enllaços recomanats: Premis cinema