L'ajuntament cobrarà 1.500 euros per fer activitats a la Devesa

Girona crea una taxa per «protegir» el Parc i propiciar que es facin actes en altres llocs

14.10.2016 | 18:37
L'ajuntament cobrarà 1.500 euros per fer activitats a la Devesa

Les activitats que es vulguin organtizar a partir d'ara al parc de la Devesa de Girona hauran de pagar una taxa de com a mínim 1.500 euros. Les excepcions seran només aquelles que ja s'hi porten a terme actualment: el mercat, les fires i tot allò relacionat amb Fira de Girona. La resta -per exemple, actes com el concert Escape in the Park, celebrat aquest estiu- hauran de pagar aquesta nova taxa. Fins ara, qualsevol activitat que es feia a la Devesa havia de pagar 260 euros, el mateix preu que a la resta de Girona. Segons ha explicat la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, l'objectiu de la taxa és «protegir» la Devesa i incentivar que es facin activitats a altres espais de la ciutat. D'altra banda, també està previst que, quan entri en funcionament la zona verda d'aparcament de la Devesa (davant de la Sala de Ball), els dies de mercat (dimarts i dissabte) la primera hora sigui gratuïta, amb l'objectiu de facilitar la mobilitat a la zona.

L'Ajuntament de Girona ha anunciat que pel 2017 congelarà impostos i taxes per cinquè any consecutiu. Segons Planas, malgrat que la ciutat ja mostra símptomes de recuperació econòmica, el consistori no vol gravar més al contribuent. Per això, s'augmentarà la bonificació de l'ICIO per als habitages catalogats (que, segons la categoria, passarà del 30 al 40% o del 40 al 50%) i es reduirà de deu a cinc el nombre d'anys que han de passar per poder vendre's un pis que s'hagi beneficiat d'aquestes bonificacions.

Una altra de les novetats serà que els rodatges i sessions fotogràfiques que serveixin per promocionar Girona no hauran de pagar taxes. Això inclouria, per exemple, casos com el de la sèrie Joc de Trons.

D'altar banda, es vehicles elèctrics estaran excempts de pagament a les zones verdes i blaves i també es bonificaran aquells que facin càrrega i descàrrega a primera i última hora del dia, per tal d'evitar col·lapses en les hores centrals.

També s'equipararan les famílies monoparentals amb les nombroses en el pagament de les taxes de piscina i l'IBI.

Finalment, els comerços que es vulguin ampliar tindran una bonificació del 50% en la taxa d'activitat i la taxa per recollir animals fugits serà gratuïta la primera vegada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema