L'Ajuntament de Salt ha iniciat una campanya per demanar als ciutadans que deixin d'utilitzar sofre en pols a la via pública com a mètode per evitar les miccions de gossos. A través d'un full informatiu, el consistori explica que aquesta és una substància perillosa per la salut -és tòxica i altament inflamable- i que està prohibit utilitzar-la prop dels habitatges i al carrer. Així mateix, també s'explica que no hi ha cap evidència científica que demostri la seva eficàcia en aquest ús i proposen alternatives innòcues.

L'Ajuntament recorda que les ordenances municipals de convivència ciutadana i via pública prohibeixen qualsevol comportament que comporti un embrutiment de la via pública. El consistori també preveu que els agents de salut s'encarreguin de detectar els punts on es fa servir el sofre i informar els propietaris de les alternatives que hi ha.

El sofre és una substància perillosa quan és inhalada, ingerida o per contacte amb la pell i pot provocar diversos efectes negatius per a la salut. Es tracta d'un tòxic altament inflamable i pot provocar mescles explosives en contacte amb l'aire o materials oxidables.

Com alternatives al sofre, l'Ajuntament proposa mesclar una mesura d'alcohol blanc i dues mesures d'aigua i ruixar amb un polvoritzador les parets o les portes de l'edifici. També es pot fer servir el vinagre o preparar una solució de mitja tassa d'amoníac amb dues tasses d'aigua i polvoritzar la part afectada. Aquestes alternatives seran també utilitzades per l'Ajuntament per evitar les miccions al fanals de la via pública que causen problemes de corrosió.

En el fulletó, també es recorda que el propietari del gos és l'únic responsable de les accions del seu animal i que el fet de no adoptar mesures per tal que no orini a les façanes dels edificis o altres espais és una infracció de l'ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública, tal i com es disposa en l'article 15, i pot suposar una sanció de fins a 750 euros.