L'acord institucional per salvar el Parc Científic i Tecnològic de la liquidació segueix lluny de concretar-se. El rector de la UdG i president del Patronat del Parc, Sergi Bonet, va tornar ahir a pressionar les institucions gironines i va assegurar que no es pot culpar l'Estat de l'actual situació del parc, sinó que han estat Ajuntament, Diputació i Generalitat que «no han actuat amb temps i forma» per poder arribar a un acord. Bonet continua reclamant acords de ple concrets que serveixin com a garantia davant del Ministeri d'Economia, però l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, li va respondre que fer un acord de ple per aportar els dos milions d'euros seria «il·legal» i podrien haver de respondre personalment els regidors que hi votessin a favor, segons els informes del secretari i l'interventor. Tot i això, Madrenas va reiterar el compromís de l'Ajuntament amb el Parc i es va mostrar a disposició de la Universitat per transferir-li directament els dos milions d'euros i que aquesta els gestioni de cara al concurs de creditors. «Nosaltres busquem solucions i no culpables», va dir Madrenas, que va exigir a Bonet que «s'acabin les declaracions que posin en dubte la voluntat de l'Ajuntament». A més, va recordar que el mateix consistori és un dels creditors del Parc, que li deu 2,5 milions d'euros, i que aportar dos milions més és un esforç «titànic».

Aprofitant una concentració dels treballadors, Bonet va reclamar ahir, un cop més, que les administracions gironines concretin en acords de ple el seu compromís econòmic amb el Parc. Tot i això, va advertir que l'acord que vol prendre la Diputació per garantir els seus sis milions no servirà per res, ja que no estableix en quin termini els pagarà. D'altra banda, va anunciar que la UdG aprovarà dijous aportar els seus 3,4 milions d'euros de cop i no en deu anys, com estava previst. També va anunciar que la Generalitat aprovarà per Consell de Govern els 4,9 milions d'euros que ha compromès.

Madrenas, per la seva banda, va replicar a Bonet que prendre un acord d'aquest tipus és il·legal, ja que no es pot aportar diners a una entitat que està en concurs de creditors, i va afirmar que el rector «ho ha sabut des del primer moment». Per això, el va emplaçar a «buscar solucions i no culpables».