L'Audiència de Girona ha confirmat la pena al conductor begut que va envestir mortalment un motorista a Girona el novembre del 2014. El jutjat va condemnar l'acusat, Lluís Busquets, a tres anys i mig de presó per un delicte d'homicidi imprudent. Tant l'acusació particular, que portava la família de la víctima, com la defensa de Busquets van recórrer la sentència. La primera, per demanar que també s'indemnitzessin les germanes de la víctima; i la segona, perquè es tingués en compte que Busquets patia un trastorn com a conseqüència de la seva addicció a l'alcohol.

Ara, la Secció Tercera de l'Audiència de Girona ha desestimat els dos recursos i, en conseqüència, ha confirmat íntegrament la sentència que en el seu dia va imposar el jutjat. La pena també inclou 6 anys de retirada del carnet de conduir.

L'accident mortal va tenir el 6 de novembre del 2014 pels volts de dos quarts de set del matí. Lluís Busquets, que conduïa borratxo, va envestir la víctima per darrere mentre el motorista estava aturat en un semàfor de la carretera Barcelona. En concret, a l'encreuament que porta cap a la plaça d'Espanya i l'estació d'autobusos.

El xoc va ser tan violent que la víctima, un jove de 27 anys, va sortir projectada fins a 36 metres més enllà (i la moto va arrossegar-se'n 65). El motorista va morir gairebé a l'acte.

Després del xoc, l'acusat no va aturar-se, sinó que va continuar circulant amb la part del davant del cotxe completament destrossada. Busquets va arribar fins a la cantonada del carrer Pare Claret i es va amagar darrere la columna d'un supermercat. Allà va ser on la Policia Municipal el va trobar i, quan li van fer la prova d'alcoholèmia, va donar 0,93 mil·ligrams per litre d'aire expirat.