L'Ajuntament de Girona descarta instal·lar «a curt termini» una estació de la Girocleta davant l'edifici del Palau de Justícia, situat a la plaça Josep Maria Lidón. Diversos funcionaris de l'edifici judicial van recollir fa uns mesos 700 firmes de suport i van entrar la sol·licitud al registre de l'Ajuntament a finals de juliol.

Ara, el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Joan Alcalà (CiU), els ha denegat la petició per escrit tot al·legant que el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) aprovat el 15 de desembre del 2014 no preveu cap més estació de Girocleta al barri Güell-Devesa.

Alcalà recorda que ja hi ha una base de bicicletes a la plaça Miquel de Palol, que segons recorda «està a 400 metres del Palau de Justícia», una distància que «es tarda només cinc minuts a recórrer». Tot i això, l'Ajuntament gironí no tanca la porta definitivament i Alcalà afegeix que tenen la intenció d'anar ampliant la xarxa d'estacions en un futur.

Davant d'aquesta resposta, els impulsors de la iniciativa no es conformen i han anunciat que demanaran el suport dels partits de l'oposició per tal d'aconseguir el seu propòsit. Segons afirmen, cada dia passen per l'edifici centenars de persones que podrien utilitzar la bici per desplaçar-se per la ciutat, de manera que veuen molt necessària la parada.