Protecció Civil de la Generalitat i l´empresa d´emmagatzematge, transport i distribució de combustible, hidrocarburs i productes petrolífers CLH S.A. han organitzat aquest matí un simulacre de fuita de gasolina en un tanc a les instal·lacions que l´empresa CLH té a Girona.

L´objectiu de l´exercici ha estat provar de nou el Pla d´Autoprotecció (PAU) de l´empresa CLH (homologat el passat febrer de 2014); comprovar el sistema d´avisos i les actuacions del personal de l´empresa; i alhora millorar la recepció i coordinació entre l´empresa i els diferents cossos d´emergències actuants.

L´exercici ha simulat una fuita de gasolina en un dels tancs que hi ha a l´empresa. Un cop s´ha produït l´incident l´operari que presenciava el succés ha donat avís al cap de la instal·lació. Amb aquesta primera informació, el cap d´Emergència ha activat el PAU, l´alarma general i ha demanat preparar l´equip d´intervenció, primers auxilis i d´evacuació.

A la vegada, des del Centre de Control, Alarma i Comunicació (CAC) s´ha sol·licitat l´ajuda externa trucant al telèfon d´emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, i a la Policia Municipal de Girona.

Els equips d´intervenció de l´empresa han atacat l´incendi activant monitors per refrigerar els tancs més pròxims i muntant una línia d´atac amb un monitor portàtil a l´espera de l´arribada dels equips externs. Durant aquestes actuacions, un treballador ha resultat ferit.

Els Bombers, han participat amb 5 dotacions, han simulat el rescat d´un treballador que s´ha precipitat dins d´una de les cubetes de benzina de què disposa l´empresa. La zona on s´ha realitzat el rescat tenia un risc especial pel que fa al sistema de comunicacions i emissores, i els bombers han hagut d´evitar qualsevol origen d´espurnes a la zona. La dificultat s´ha incrementat per les condicions del propi rescat i perquè s´ha realitzat en una zona de molt risc de la instal·lació, a on els bombers han activat el sistema de ruixadors per crear una capa d´escuma i evitar qualsevol reacció en l´entorn com podria ser una deflagració.

Els Mossos d´Esquadra han controlat els accessos a l´àrea i assegurat la zona perquè els cossos d´emergències poguessin actuar. Han participat a l´exercici dues dotacions i un comandament de Salt i han comptat amb el suport de la Policia Municipal de Girona.

Protecció Civil de la Generalitat ha destinat al lloc un tècnic territorial de Girona com a observador de l´exercici. També ha participat el personal de guàrdia al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la