Un home de 46 anys va morir ahir després de caure d'una alçada de 10 metres mentre treballava en el jardí vertical de la biblioteca Carles Rahola. La víctima estava fent tasques de manteniment del jardí i portava tot l'equipament de seguretat corresponent. Amb tot, però, la corda que el subjectava s'hauria trencat per causes que es desconeixen, segons fonts properes a la investigació. La víctima era un veí de Sant Antoni de Vilamajor, es deia Joan C. de T. i tenia de 46 anys.

La Policia Municipal de Girona i els altres serveis d'emergències es van traslladar fins a l'equipament cultural del carrer Emili Grahit, però ja va ser massa tard per salvar-li la vida. L'home estava inconscient i els intents per reanimar-lo no van fructificar.

El treballador formava part d'una empresa externa a l'Ajuntament de Girona. En el moment del tràgic accident, al voltant de les dotze del migdia, hi havia companys del treballador a les instal·lacions, i per això agents de l'Oficina d'Atenció a la Víctima de la Policia Municipal també es van desplaçar ràpidament fins a la biblioteca per atendre'ls.

Inspecció de Treball es troba al càrrec de la investigació, tal i com es fa habitualment en els casos d'accidents laborals amb víctimes mortals. La Policia Municipal, a més, li ha fet arribar l'atestat de l'accident. Per la seva banda, la CUP va emetre ahir un comunicat fent públic el seu condol i demanant a les administracions responsables que aclareixin les circumstàncies i els motius que van provocar l'accident, per tal de determinar-ne les possibles responsabilitats.

L'últim accident mortal a la demarcació es va produir a principis de mes, el 4 d'octubre, quan un home de 48 anys va morir en caure des d'una teulada quan instal·lava plaques solars a Fogars.