IpS-CUP ha lamentat «l'atac personal que ha fet la sociovergència» de Salt amb la presentació d'una moció de reprovació al seu portaveu, Ferran Burch, per haver insinuat que els partidaris del «sí» havien fet joc brut en la consulta sobre el desenvolupament del sector sud. Per això, en lloc de respondre el propi Burch, ha decidit parlar Ramon Muñoz, membre de l'assemblea i exregidor.

Per a Muñoz, la presentació d'una moció de reprovació i una altra a favor de crear una comissió de desenvolupament de la consulta només amb els partidaris del «sí» fa que es «desqualifiquin per si soles». Segons Muñoz, IpS-CUP mai ha qüestionat el resultat de la consulta -on el «sí» va obtenir una àmplia majoria-, però sí que van voler denunciar «totes les coses que pensem que tocaven, i era la nostra obligació fer-ho perquè volíem que la consulta fos realment un debat obert».

En aquest sentit, Muñoz recorda que ells van promoure per primer cop una consulta perquè la ciutadania pogués decidir sobre el futur desenvolupament del seu poble i afegeix que se senten «orgullosos» d'haver fet una campanya honesta.

De la mateixa manera, assenyala que en cap moment van acusar directament CiU ni PSC d'haver repartit paperetes abans de temps. «No sabem qui va ser, tot i que és obvi que els partidaris del no no ens dedicarem a repartir paperetes a favor del sí. Ho vam denunciar en el seu moment als òrgans que tocava i també els vam dir directament el que no ens havia agradat», indica Muñoz.

Pel que fa a la comissió de seguiment, lamenten que CiU i PSC vulguin «vetar» els partidaris del «no» a l'hora de garantir el desenvolupament del sector sud.