L'Ajuntament de Girona ha demanat al Circ Raluy Legacy que retiri un cartell perquè el veu «sexista» i creu que és un clar «reclam eròtic». La imatge mostra, en primer pla, dues patinadores amb sabates de taló que porten vestits curts i fan postures sensuals. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, assegura que el focus de discrepància no són «els metres de roba», sinó l'actitud de les dues noies. «Se les mostra com un cert producte eròtic, que no té res a veure amb l'espectacle que anuncien; al nostre entendre, el cartell és absolutament sexista perquè perpetua estereotips rebutjables per la societat», indica Madrenas. Els propietaris del circ, que aquests dies s'està a Cassà abans d'actuar a les Fires, asseguren que no comparteixen aquesta visió, es mostren «al·lucinats amb la polèmica» i diuen que no despenjaran els cartells a no ser que l'Ajuntament els ho demani formalment (vegin l'entrevista de la Contraportada). Madrenas ja ha avançat que això no ho farà, però sí que posarà l'afer en coneixement de l'Institut Català de la Dona (ICD) i l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació perquè «val la pena iniciar un debat i una reflexió al seu voltant».

La responsable del circ, Lluïsa Raluy, ha assegurat que des del juny s'anuncien amb els mateixos cartells i no han tingut «cap problema enlloc». Raluy explica que les noies fan l'actuació amb la mateixa roba amb què apareixen al polèmic cartell, i indica que «no els posaria un xandall» per fer el número de circ. En aquest sentit, Madrenas subratlla que el problema és l'actitud sensual que tenen les noies i no pas «els metres de roba» o el tipus de vestit que porten. «Que vesteixin com vulguin, només faltaria; però amb aquest cartell, el ciutadà percep que dues noies molt atractives s'utilitzen com a reclam de producte eròtic i no estan fent cap activitat de circ», diu Madrenas.

L'alcaldessa de Girona indica que no farà un requeriment formal perquè el circ retiri el cartell, però sí que posarà l'afer en coneixement de l'IDC i l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. L'objectiu, assegura, és «obrir un debat, que és necessari», per «evitar que perdurin estereotips rebutjables a la societat». I aquí, Madrenas es mostra taxativa: «Hem de deixar d'utilitzar el cos de la dona com a reclam publicitari». Per a l'alcaldessa, cal impulsar el debat perquè la societat ha de reflexionar sobre aquests temes. En qualsevol cas, Madrenas ha descartat imposar cap sanció al circ. «No volem penalitzar, sinó obrir un debat per parlar sobre actituds sexistes», indica.

Es dóna la casualitat que una de les dues patinadores és una antiga concursant del programa televisiu Gran Hermano, fet que ha provocat un gran rebombori en les xarxes socials de diferents seguidors de la noia. Raluy ha explicat que les patinadores no estan «gens còmodes» amb aquesta polèmica i diu que se n'ha fet un gra massa. La direcció del circ també ha volgut destacar les bones relacions que han tingut sempre amb l'Ajuntament de Girona i diu que la voluntat del circ és la de continuar col·laborant en tot, i per això si els ho demanen de manera formal retiraran els cartells. Tot i això, Raluy ha reivindicat que des del seu punt de vista el cartell «no és sexista».

Aquests dies, el Circ Raluy Legacy està instal·lat a Cassà, abans de venir a les Fires de Girona. L'Ajuntament de la localitat, després de rebre diverses queixes, ha decidit sumar-se a la petició que ha fet l'alcaldessa de Girona i també demanarà al circ que despengi els cartells que hi ha a la població.