L'Escola d'Adults de Girona ha programat una quarantena d'actes per celebrar els quaranta anys des de la seva creació. Hi haurà propostes lúdiques, xerrades, culturals, esportives i teatre, entre altres, i es faran en diferents espais de la ciutat. El tret de sortida serà dimecres. Al matí (10:00 hores) hi haurà una taula rodona a la biblioteca Carles Rahola i a la tarda (17:00 hores) hi haurà una actuació teatral a la sala d'actes de l'Institut Vicens Vives. El darrer acte serà al juny amb un activitat festiva a l'aire lliure.

La comissió que ha organitzat les activitats espera que serveixi per donar visibilitat a l'escola. «No es fa difusió de la nostra escola. O molt poca», es queixa la directora del centre, Anna Barbany. «Encara hi ha gent que no sap que existim», apunta el coordinador, Miquel Blanch. Està situat a la travessia de la Creu i actualment té 1.133 alumnes, disset professors, una administrativa i un conserge i, segons remarca, es dedica a fer una «educació pública, popular i permanent».

A més, es farà un llibret on es recollirà el bagatge de les persones que han col·laborat amb l'escola des de diferents àmbits. Hi haurà articles, fotos, opinions, imatges i dibuixos. També es difondrà material gràfic «per fer visible» el centre i la seva activitat, així com «l'educació de persones adultes que tan maltractada ha estat per les diferents institucions».