La Universitat de Girona (UdG) ha subhastat per 580.500 euros un edifici que tenia al carrer Argenteria, a la zona de la Rambla. Es tracta d'un bloc de quatre pisos que era propietat de la universitat des del 1994 i que havia acollit estudiants i professors estrangers. L'edifici, però, requeria d'una profunda rehabilitació i des de l'estiu del 2015 estava tancat. Per això, la UdG ha preferit desfer-se'n abans que invertir en la seva millora. Els diners procedents de la venda es destinaran a comprar pisos situats a prop de la Facultat de Medicina i que estiguin en millors condicions. La UdG ha aconseguit vendre els pisos en una segona subhasta, ja que la primera va quedar deserta (llavors, el preu de sortida era de 829.696 euros). En l'adjudicació s'especifica que el nou propietari haurà de mantenir el lloguer d'una anciana que viu al bloc des del 1962. També haurà de permetre que es pengi del balcó del primer pis el tradicional Tarlà.

La Universitat de Girona ha subhastat per 580.500 euros un edifici de quatre plantes que tenia al número 19 del carrer Argenteria, a una zona molt cèntrica de la ciutat. El bloc -que ocupa un solar de 75 metres quadrats- era propietat de la universitat des de 1994. Des de llavors, s'ha destinat a acollir estudiants i professors estrangers però des del juny de l'any passat la universitat va decidir no allotjar ningú més.

L'edifici necessita una rehabilitació profunda perquè, entre d'altres, no disposa d'ascensor. Per això, abans d'invertir-hi, la universitat ha preferit desfer-se'n i treure'l a subhasta. Va fer un primer intent al febrer, quan va marcar un preu de sortida de 829.69 euros. En aquella ocasió la subhasta va quedar deserta i al setembre la universitat va fer un nou intent rebaixant el preu.

Les diferents empreses podien presentar ofertes millorant els preus en tres trams diferents: 674.916 euros, 607.424 euros i 577.053 euros. En aquesta segona subhasta (que es va tancar el 26 de setembre) només s'ha presentat una única oferta i per al tram més baix. Es tracta de l'empresa barcelonina DITA Consulting, del sector immobiliari, que va presentar una oferta a sobre tancat per valor de 580.500 euros millorant, doncs, el preu de sortida més baix marcat per la universitat.

Els diners, per comprar pisos més nous

El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha explicat que els pisos tenien unes condicions d'habitabilitat "molt precàries" i per això han preferit vendre'ls i, amb els diners, comprar pisos que estiguin més preparats. Estan encara buscant on invertir però l'objectiu és adquirir pisos a la zona propera a la Facultat de Medicina, a mig camí del Campus del Barri Vell i del Campus de Montilivi.

Una subhasta amb condicions

El nou comprador haurà de complir unes condicions imposades per la universitat. Des del balcó del primer pis es penja el tradicional Tarlà que, per festes de la Primavera (pels volts de Sant Jordi), gira i dóna voltes al carrer Argenteria. En l'adjudicació s'especifica també que el nou propietari haurà de mantenir el lloguer d'una anciana que viu al bloc des del 1962.