El ple de Salt va aprovar ahir reprovar el portaveu d'IpS-CUP, Ferran Burch, després que el seu partit qüestionés el joc net dels partidaris del "sí" en la consulta sobre el desenvolupament del sector sud celebrada el 24 de novembre. En un debat tens, els promotors de la moció, CiU i PSC, van oferir retirar-la si Burch es disculpava. Això no va passar i la moció es va acabar aprovant amb els vots de CiU, PSC, C's i PxC (12), mentre que IpS-CUP, ERC i Canviem Salt s'hi van mostrar en contra.

CiU i PSC es van mostrar molt ofesos pel comunicat de premsa d'IpS-CUP després de la consulta, on deien que s'havien repartit paperetes del sí abans d'hora i afirmaven que hi havia hagut "falta de cultura democràtica", entre altres coses. Els dos partits van negar rotundament haver difós les butlletes, ja que no hi tenien accés, i van apuntar que ho podria haver fet el soci de govern d'IpS, ERC. També van negar haver fet qualsevol altre tipus de maniobra deshonesta. Socialistes i CiU van criticar que Burch es negués a disculpar-se i van lamentar haver hagut d'arribar a aquest punt. C's i PxC van sumar-se a les crítiques. "Lamentem aquesta pataleta de mal perdedor", va indicar el portaveu de Plataforma, Sergi Fabri.

Per part d'IpS-CUP va parlar Eva Rigau en lloc de Burch, per demostrar que es tracta d'una resposta consensuada amb l'assemblea. Rigau va assegurar que consideraven que la consulta havia estat un èxit, però que s'havien limitat a assenyalar les dues o tres coses que no els havien agradat, de les quals no es va retractar. També va lamentar la "campanya de desprestigi" que, segon el seu parer, CiU i PSC han endegat contra el seu partit.

L'altre soci de govern, ERC, va lamentar que "l'èxit de la consulta s'hagi vist diluït per un fet puntual". El seu portaveu, Àlex Barceló, va assegurar que no avalen les declaracions d'IpS, però va considerar "un error" dur-ho al terreny personal i convertir-ho en la reprovació a un regidor. L'edil de Canviem Salt, Wilder Palacio, va titllar la moció de "pueril".