L'Ajuntament de Girona contractarà en pràctiques 46 joves universitaris o amb formació professional que estiguin a l'atur. La condició serà que tinguin fins a 29 anys i que no es trobin immersos en cap procés d'educació o formació. El projecte es portarà a terme gràcies als 506.000 euros del programa Garantia Juvenil a Catalunya. Els beneficiaris tindran un contracte de pràctiques, un pla de treball i un tutor per desenvolupar nous projectes al consistori entre el 15 de novembre d'enguany i el 14 de maig de 2017.

La primera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament, Sílvia Paneque, considera que el projecte serà positiu perquè els participants podran ampliar els coneixements acadèmics amb el món institucional, amb un tutor i un pla de pràctiques associats al contracte.

Els contractats, que podran procedir de qualsevol àrea de coneixement, estaran distribuïts en les vuit àrees de gestió municipal i faran una tasca d'acord amb la seva formació. Mentre siguin a l'Ajuntament, els joves treballaran a jornada completa i comptaran amb un tutor que supervisarà la seva progressió i desenvolupament en el lloc de treball.