L'equip de govern de Salt (ERC i IpS-CUP) haurà de prorrogar finalment les ordenances fiscals per al 2017, ja que no ha aconseguit el suport de cap partit per a poder-les tirar endavant. En el ple del 24 d'octubre, el govern les va dur a ple però les va haver de retirar de l'ordre del dia perquè la resta de partits es van negar a donar-li suport. De fet, van arribar a proposar votar-les una per una, per almenys poder-ne tirar unes quantes endavant, però l'oposició també ho va rebutjar. L'alcalde, Jordi Viñas, va anunciar llavors que continuaria negociant amb els partits per tal de mirar d'arribar a un acord, ja que el termini per a celebrar un nou ple acabava el 7 de novembre. Veient que no aconseguiran aquests suports, han decidit prorrogar-les. De tota manera, seguiran buscant acords per modificar les taxes que no vénen gravades per llei (i que han d'entrar en vigor l'1 de gener).

Segons recorda l'equip de govern, les ordenances que proposaven per al 2017 van en una línia molt similar a les del 2016, amb bonificacions que, indiquen, suposarien un benefici per a la ciutadania, com ara baixar de 90 a 30 euros el mínim fraccionable dels rebuts domiciliats o bé treure la limitació del número de fills en el cas de la bonificació de l'IBI per a famílies nombroses.

A més, subratllen dues modificacions que veuen especialment necessàries per al municipi. Per una banda, la relativa al servei de recollida, tractament i eliminació de residus, amb la que volien controlar millor les d'origen comercial i industrial, per tal d'assegurar-se que no aboquessin directament al poble. I per l'altra, volien incorporar una nova taxa referent a les ordres d'execució subsidiàries, lligades als pisos buits en mans de bancs.