Girona posa en marxa avui la nova sala de lectura a la casa de Cultura

Obrirà de dilluns a divendres de les 5 a les 8 de la tarda amb un fons de 1.500 documents

06.11.2016 | 16:26
Una imatge de la Sala de Lectura Girona Centre a la Casa de Cultura, amb les restes arqueològiques

L'Ajuntament de Girona posarà en marxa a partir d'avui la Sala de Lectura Girona Centre, ubicada a l'espai de l'antiga Biblioteca Pública de Girona a la Casa de Cultura, i que estarà activa fins a l'obertura de la nova Biblioteca Ernest Lluch. A la inauguració s'hi preveuen representants de l'Ajuntament, la Diputació i els serveis Territorials de Cultura de la Generalitat.

La biblioteca pública de la Casa de Cultura va tancar les portes a finals d'agost del 2013. Aleshores es parlava de quatre mesos d'obres i del posterior immediat trasllat de tot el fons de la biblioteca Ernest Lluch. No obstant, la trobada de restes arqueològiques va tirar enlaire totes les previsions de calendari. Després del tancament de la biblioteca pel trasllat a la nova seu (la biblioteca Carles Rahola), es recupera així el servei bibliotecari al centre de la ciutat. Tot i que està previst el trasllat de la Biblioteca Ernest Lluch a la Casa de Cultura, mentre no es realitzin les obres s'oferiran els serveis bibliotecaris bàsics gràcies a la Sala de Lectura que s'ubica en l'espai on s'ubicava l'antiga zona infantil de la biblioteca pública.

Els serveis

La nova sala és un servei de Biblioteques de Girona que s'ha ideat com a espai de lectura per a tots els públics i que ofereix els serveis bibliotecaris bàsics. Es comptarà amb els serveis de préstec a sala i, amb el carnet de la biblioteca, les persones usuàries es podran endur els mateixos documents que a qualsevol altra biblioteca. Hi haurà un fons inicial de 1.500 documents, entre els quals hi ha llibres per a diversos públics, a més de fons audiovisual i diaris i revistes. La sala disposarà també de dos ordinadors d'accés públic a Internet i servei Wi-Fi. Així mateix, s'oferirà una programació d'activitats especialment adreçades al públic infantil. L'horari d'obertura serà de dilluns a divendres, de les cinc de la tarda a les vuit del vespre.

Aquest servei compta amb la col·laboració de la Diputació, que ha cedit l'espai que anteriorment ocupava la Biblioteca Pública per ubicar-hi aquest servei i, en el futur, la Biblioteca Ernest Lluch. Així mateix, també compta amb el suport del Sistema de Lectura Pública de la Generalitat, que possibilitarà que aquesta sala tingui accés al catàleg col·lectiu i que aquest sigui consultable i accessible de la mateixa manera que qualsevol biblioteca pública.

Mentrestant, la CUP ha recordat que fa més de tres anys del tancament de l'antiga biblioteca de la Casa de Cultura, i que la data del trasllat s'ha anat posposant sense que a hores d'ara n'hi hagi cap de fixada. La regidora cupaire Laia Pèlach ha advertit novament que «el punt de lectura no substitueix ni molt menys el servei de biblioteca», i ha exigit que l'obertura d'aquest servei provisional no serveixi d'excusa al govern «per alentir encara més el projecte de la nova biblioteca Ernest Lluch».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema