La pirotècnia que s'encarrega aquest any de posar el punt i final a les Fires de Sant Narcís amb un castell de focs d'artifici preveu un espectacle amb unes 3.000 ordres de tret, tots digitalment i molts amb un petard incorporat. L'empresa Hermanos Ferrández, ubicada a la població murciana de Beniel, ha calculat una exhibició que durarà entre catorze i quinze minuts i que s'assemblarà bastant al xou que li va permetre obtenir la victòria al prestigiós concurs internacional de focs d'artifici de la Costa Brava- Vila de?Blanes aquest estiu.

El castell de foc es dispararà demà, com és tradició, des del Parc de les Ribes del Ter, a sota del pavelló de Fontajau, a partir de les vuit del vespre. El gerent de l'empresa, Leopoldo Ferrández, ha explicat que l'espai de Girona «és molt adient» per fer un bon espectacle i que serà pràcticament igual al que es va poder veure a la població selvatana però adaptat a la capital gironina. La societat murciana desplaçarà tres treballadors a Girona. Hi haurà molts efectes de tir que s'iniciaran a tocar del terra i s'aniran elevant. També hi haurà molt de «foc aeri» de cinc o sis calibres diferents.

Es podran veure ous de dragó i meduses i altres carcasses per figures que segons el gerent de la pirotècnia, seran «molt vistosos». També hi haurà una secció de descàrregues de trons que permetran escoltar una descàrrega de soroll que serveix per fer pujar l'adrenalina als espectadors, que podran seguir l'exhibició des del pont de Fontajau, el passeig perimetral de la Devesa que ressegueix el Ter o des de qualsevol punt elevat de la ciutat, com la muralla o des de la muntanya de Montjuïc, entre d'altres. La traca final serà multicolor amb una barrejada de trons.

L'empresa és l'escollida d'enguany arran de l'acord que fa que el vencedor de Blanes tiri també a Girona. Es tracta d'una societat que fa més de 400 espectacles en un any (hi ha dies que pot arribar a estar presents en quinze llocs diferents) i que té més de 120 anys d'història, que li han permès obtenir multitud de premis. A banda de guanyar dues vegades el concurs internacional de Blanes en poc temps, en els darrers anys també ha obtingut el primer lloc en els concurs d'Alacant i de Castelló i la segona posició a Vitòria i a Pamplona, entre molts altres. Majoritàriament dispara entre maig i octubre i la resta de mesos experimenta amb el so i el color i compta amb un dissenyador d'art pirotècnic de prestigi.