Aleix Plana Hortoneda i Vasile Safta van resultar ahir al matí vencedors de la divuitena edició del tradicional concurs de paletes que organitza la Unió d'Empresaris de la Construcció amb motiu de les Fires de Sant Narcís. Aquesta parella de treballadors de l'empresa Plana Hortoneda són de Vila-seca i es van endur un premi total de 1.000 euros.

Al concurs s'hi van inscriure quinze parelles que havien de fer una peça que els ensenyava sobre plànol l'organització just abans de l'inici de la prova. Aquest any van haver de fer tres arcs gòtic, un dels quals havia d'estar sobre dels altres dos. El jurat valorava sobretot l'aspecte general de l'obra entregada, però també es tenien en compte altres conceptes com ara fer exactament les mateixes mides que les que apareixien sobre el plànol, la netedad de l'obra, el temps per realitzar-la i el material que es feia servir. La competició es va fer a la plaça Poeta Marquina i s'hi van presentar parelles procedents de les quatre demarcacions catalanes.

Darrere de la parella de Vila-seca es van classificar Miquel Puchol Illa i Albert Pajarols Martínez, de Llinars del Vallès. Ambdós, autònoms i que van obtenir un premi de 800 euros. La tercera plaça va ser per als primers gironins. Es tracta de Josep Ribas Muntada i Josep Maria Vila Dilmé, tots dos de Vilobí d'Onyar i de l'empresa Busquets Vilobí. El premi pel tercer lloc van ser 500 euros.

La quarta posició, que al mateix temps va ser recompensada amb el premi Amsa i 250 euros, va recaure en Josep Agustí Moner i Jordi Gener Martorell. El primer, de Santa Maria de Palau Tordera i de l'empresa Xemeneies i Construccions Josep Agustí, i el segon, de Sant Dalmai i de l'empresa Rústic Gironès.

Al final de la jornada, la Unió d'Empresaris de la Construcció va aprofitar per lliurar un diploma a quinze alumnes que han acabat un curs de mestratge en construcció tradicional que s'ha fet en 168 hores repartides en dos anys. Tots ja eren mestres d'obra però se'ls ha format per a la rehabilitació d'edificis amb cert valor arquitectònic. El curs l'impartien la Unió d'Empresaris i Greta.