El ja tradicional castell de focs artificials va posar ahir el punt final a les Fires de Sant Narcís. Durant deu dies, la ciutat ha celebrat la seva festa major, amb més de 200 actes i activitats per a tots els públics.

El tret de sortida el va donar el pregó a càrrec dels Marrecs de Salt, una colla castellera molt arrelada a la ciutat gironina que ha celebrat aquest any el seu vintè aniversari. A partir del discurs inaugural, els carrers gironins es van inundar de fires, actuacions musicals, espectacles infantils, atraccions, màgia, circ i competicions esportives, en una festa que any rere any busca apropar-se a més barris de Girona.

El bon temps es va imposar en la majoria de dies de les Festes de Sant Narcís, considerada la festa de tardor de Catalunya. Només van caure alguns ruixats aquest segon cap de setmana, que van causar mínimes variacions en la programació dels actes.

El vespre d'ahir el mal temps va donar treva a la celebració del Castell de Focs. La pirotècnia Hermanos Ferrández, de Múrcia, guanyadora del Concurs de Focs de Blanes, va ser l'encarregada de disparar 3.000 ordres de tret per acomiadar així les Fires i Festes de Girona.

El cel gironí es va cobrir de cors, meduses, ous de dragó i palmeres de colors acompanyats de sons de trons i sirenes per fer pujar l'adrenalina als seguidors que es van concentrar en diferents punts de la ciutat per veure el castell de focs artificials.