L'Aeroport de Girona manté contactes amb dues companyies especialitzades en el sector de l'equí que podrien volar a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar aquest mateix hivern.

El director de l'aeroport, Lluís Sala, ha destacat que seria una bona acció per atraure viatgers a l'hivern, quan l'activitat a l'aeroport baixa significativament.

Ara bé, el responsable de les instal·lacions insisteix que cal desestacionalitzar la temporada d'estiu i reconeix que des del territori i el sector turístic s'estan fent esforços. Ara bé, reconeix que apostar per portar turistes a les estacions d'esquí seria un producte interessant amb vistes als mesos d'hivern. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sala ha reconegut també que Perpinyà els està fent la competència ja que, actualment, ofereix més destinacions que Girona.

Ara bé, Sala no ha concretat en quin estat es troben les negociacions i tampoc el nom de les companyies. Això sí, ha destacat que seria una bona manera de desestacionalitzar la temporada, molt centrada en els mesos d'estiu. Actualment, l'Aeroport de Girona ofereix només nou destinacions, una de les xifres més baixa dels darrers anys.

Perpinyà és "competència"

El director de les instal·lacions també ha reconegut que l'Aeroport de Perpinyà és un "clar cas de competència" perquè ofereix un producte similar al seu. En aquest sentit, ha dit que cal estar "molt atents" i ser "àgils" per tal d'adaptar-se a les necessitats de cada companyia i atreure-les fins a Vilobí d'Onyar.

Malgrat tot, Sala remarca que l'àrea d'influència de l'Aeroport de Girona és més potent perquè inclou zones més poblades com el Maresme, els Vallesos i la Catalunya central. Ara mateix, Perpinyà està oferint catorze destinacions, entre elles vols a Madrid i Eivissa, mentre que des de Girona no té cap vol domèstic ni tampoc té, de moment, cap projecte sòlid per recuperar el reivindicat vol a Madrid.