Els pares del nen trobat mort la vigília de Reis en un pis de Girona compareixeran voluntàriament al jutjat. L'advocat de la defensa del matrimoni Hopkins, Christian Salvador, diu que les ordres de detenció i entrega que el jutjat instructor va dictar la setmana passada perquè no localitzava els investigats en un domicili de Riba-roja de Túria han quedat sense efecte.

El lletrat assegura que el dia 10 d'octubre havia notificat a la jutgessa un últim canvi de domicili de la parella, que ara viu a Barcelona, i aquest és el motiu pel qual no eren a l'adreça del País Valencià. En cas cap però, haurien fugit del país ni serien als Estats Units.

El funeral

Quan compareguin al jutjat, els hi notificaran la interlocutòria que ordena començar els tràmits per a l'enterrament de beneficència del petit perquè els pares al·leguen que no tenen diners per pagar el funeral. També els hi notificaran la mesura cautelar d'obligació de comparèixer al jutjat més proper cada dilluns.

El fiscal del cas ha demanat recentment que s'obri judici contra Bruce Edwin i Schell Darlene Hopkins per un homicidi per imprudència greu perquè no el van portar al metge ni li van donar cap tipus d'assistència tot i «l'empitjorament progressiu i perillós» de la seva salut. El nen, que tenia 8 anys quan va morir, patia una asma crònica que s'havia agreujat entre finals de novembre i principis de desembre del 2015.

El fiscal ha recordat que el matrimoni sabia que el seu fill patia asma d'ençà que era petit perquè quan tenia un any, i vivia als Estats Units, el van dur a l'hospital i els metges li van detectar la malaltia. Precisament, això és el que va passar entre finals de novembre i principis de desembre del 2015. El petit va tenir una crisi aguda, que va anar a més. Era quan el matrimoni i els seus tres fills (de 8, 14 i 17 anys) ja s'havien traslladat a Girona, i vivien en un pis llogat del carrer Joan Roca i Pinet.

Els pares usaven homeopatia i productes naturalistes per tractar el seu fill i, amb aquesta manera de fer, el matrimoni va incrementar «notablement» el riscos per a la salut del nen i, «conscients» que el nen podia morir, «van faltar als seus deures més elementals com a pares» i no el van dur a cap centre mèdic quan va patir la recaiguda.