L'equip de govern de Salt ha rellançat el projecte Futbol Net, que des de l'any 2012 no s'havia portat a terme. De fet, només es va poder desenvolupar durant el seu primer any, el 2011, quan la Fundació del FC Barcelona va engegar el projecte Futbol Net i Salt en va ser una població pilot.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), que va visitar abans-d'ahir els joves durant la realització de l'activitat i va compartir valoracions amb els coordinadors, valorava molt positivament l'acollida que ha tingut aquesta iniciativa entre els joves de Salt i ho veu com una oportunitat per afavorir juntament amb altres programes la cohesió i la convivència a través de l'esport. Pel govern local, «s'ha treballat de valent» per recuperar aquesta iniciativa «convençut de l'important paper de cohesió que l'esport desenvolupa a Salt».

Es tracta d'un programa que pretén fer servir l'esport com a eina integradora i reeducadora, que impulsa valors propis de l'esport: esforç, respecte, sacrifici i treball en equip, entre d'altres, als joves saltencs.

Des de l'Ajuntament s'ha fet aquest any «una important tasca de difusió a escoles i instituts», segons s'explica en un comunicat, per donar a conèixer el projecte que va adreçat a joves d'entre 10 i 16 anys i que s'ha vinculat al programa «Juguem», que des de l'any 2012 centralitza tots els treballs en matèria de cohesió, integració i convivència del poble i a on aquest any 2016 més de 400 nens poden realitzar activitats extraescolars una vegada finalitzat l'horari escolar amb la col·laboració de diverses entitats de la vila, reforçant d'aquesta manera els vincles entre les entitats i els jovent del poble, buscant sinergies i complicitats.

La Fundació FC Barcelona aporta 10.000 euros al projecte Futbol Net, a més de material esportiu i tota la metodologia de treball. La Diputació hi aporta 20.000 euros i l'Ajuntament de Salt, 5.000 euros, l'accés a totes les instal·lacions esportives i la coordinació juntament amb la Fundació FC Barcelona. L'equip de monitors que treballen amb els més de 50 nens està integrat per un coordinador de territori i dos monitors, creant un equip multicultural que està donant molt bon resultat en aquests primers mesos des del seu inici.

L'alcalde està convençut que iniciatives com aquesta «són la línia a seguir des de l'Ajuntament» i té clar que es continuarà treballant per assegurar que aquest projecte tingui la continuïtat que es mereix.