La CUP-Crida per Girona va denunciar ahir que un any després de la celebració del Ple extraordinari sobre Sant Narcís no s'ha complert l'acord d'elaborar el Pla Integral per al barri. Davant d'aquest fet, el grup municipal va reclamar que s'activi urgentment la comissió que ha de servir per fer el seguiment de la redacció del Pla Integral, que s'estableixi un calendari amb terminis, i que el pressupost del 2017 es doti d'una partida adequada per al seu desplegament.

La regidora Laia Pèlach es va mostrar crítica amb regidors com Carles Ribas i l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, que en els darrers temps han tingut responsabilitats que afecten el barri, com també amb el PSC, que fa un any va forçar el ple extraordinari juntament amb la CUP i que actualment forma part del govern. Segons Pèlach, «tots plegats han esdevingut corresponsables de la deixadesa i la inacció respecte al Pla Integral de Sant Narcís».

Per tots aquests motius, el grup municipal ha anunciat que al proper Ple municipal demanarà explicacions al govern sobre l'actual situació de paràlisi, i exigirà l'activació immediata de tots els tràmits i mecanismes per iniciar l'elaboració del Pla Integral. Pèlach ha defensat que «a final d'aquest curs hauríem de disposar ja d'una proposta força avançada de Pla Integral, per tal que durant el proper curs polític pugui començar-se a executar».