El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona va desgranar ahir una sèrie de mesures per fomentar el manteniment dels comerços emblemàtics de la ciutat. La portaveu republicana, Maria Mercè Roca, va declarar que aquests establiments «aporten valor afegit en termes de fesomia urbana, cohesió social i memòria col·lectiva», i va demanar que el consistori actuï «davant de les pressions de les grans franquícies i dels riscos per motius diversos de no continuació de l'activitat».

Roca va denunciar que, darrerament, molts comerços emblemàtics de la ciutat han hagut d'abaixar la persiana. En aquest sentit, Esquerra proposa que l'Ajuntament confeccioni un pla de protecció dels comerços emblemàtics «com han fet altres ciutats com Roma, París o la pròpia Barcelona».

També va proposar que el Consistori ofereixi «serveis d'assessorament específics» en relació als efectes vinculats a l'extinció dels contractes de lloguer de renda antiga, així com en relació a altres elements del negoci com ara la transmissió, la cessió, el finançament i la recerca de treballadors. finalment, tenenr prebist demanar que s'equiparin els comerços emblemàtics als immobles catalogats a efectes de bonificacions de l'ICIO.